Több csapat is ki-ki mérkőzést játszik

2022.03.10. 19:54

Rangadók a felső- és alsóházban

A 15. fordulóra készülnek a csapatok Fejér megye I. osztályú labdarúgó-bajnokságában. A hétvégi párosítások vendéglátó csapatainak trénereit kértük egy kis esélylatolgatásra, valamint kíváncsiak voltunk, hogy az eddig még nem kérdezett pályaválasztó együtteseknél milyen benyomásokkal zárták a téli felkészülési időszakot?

Káldor András

Ősszel a kékben játszó Martonvásár Füzér Zoltán góljával legyőzte a Bodajk csapatát, amely most visszavágna

Forrás: Kricskovics Antal

Három kérdést tettünk fel egységesen a csapatokat dirigáló szakvezetőknek (kivéve a Tordas R-Kord együttesének): 

Milyen volt a felkészülés, sikerült-e megvalósítani az eredetileg elképzelteket? 

Milyen változások voltak a keretben? 

Mit várnak a hétvégi bajnoki mérkőzéstől? 

 

2022. március 12., szombat 14.30 

 

Tordas R-Kord (10.) – Ercsi Kinizsi SE (12.), ősszel 2-2 

Farkas Zsolt, a Tordas R-Kord technikai vezetője: – Eléggé kezdetleges volt a játékunk a Kisláng ellen, hiszen először játszottunk idén füvön. Eddig műfüvön gyakoroltunk Diósdon, voltak hibáink, de a második félidőben mutatott teljesítmény már kecsegtető volt. Örülök annak, hogy szép gólokat rúgtunk, egységesebbek és masszívak voltunk. Mindenki boldogan vette birtokba az új öltözőt, valamint örült annak, hogy ismét hazai pályán játszottunk, mert az őszi szezon eléggé megtépázott bennünket, hogy az összes mérkőzést idegenben kellett lejátszani. Pikáns összecsapásra számítok az Ercsi ellen. Mindig nehéz ellenük játszani, általában náluk mi vagyunk a győztesek, míg nálunk ők kerekednek felül. Ennek még nem találtuk meg az ellenszerét, reméljük, most megváltozik ez a tendencia.

 

Bodajk SE (6.) – Martonvásár SK (8.) (helyszín: Mór), ősszel 0-1 

Takács Viktor, a Bodajk SE vezetőedzője: – Nagyjából sikerült a felkészülésünk nem voltunk könnyű helyzetben, mert pályákat kellett bérelnünk, de heti hármat edzett a csapat és volt mindig egy felkészülési mérkőzés is. Három távozónk volt, Gulyás Gergő Mányra igazolt, Csapcsár Miklós Csórra, míg Imrefi Balázs visszatért a Mol Fehérvár U19-hez. Hárman érkeztek, Bakonycsernyéről Molnár Dávid és Molnár Richárd, valamint Kurcz Balázs Csákvárról. Úgy érzem, ők mindenképpen erősítést jelentenek. Eléggé ellentétes volt a felkészülésünkkel az első forduló. Jól indult a mérkőzés Kápolnásnyéken, de utána el kell ismerni, hogy ezen a napon jobb volt a Nyék. Előre kell tekintenünk a hétvégére, mert ez a mérkőzés olyan volt, hogyha egy napig játszunk, akkor sem rúgunk gólt. Ősszel a Martonvásár ellen nem érdemeltünk vereséget, 1-0-ra kikaptunk, úgyhogy mindenképpen nyerni szeretnénk. Bízom benne, hogy a csapat azt az arcát mutatja, amelyet a felkészülés során és korábban is láttunk. Ezúttal Móron fogunk játszani, a pályánkat kímélni kell, mert nincs a legjobb állapotban.

 

2022. március 13., vasárnap 14.30 

 

Kisláng (14.) – Sárbogárd SE (2.), ősszel 1-5 

Erdei István, a Kisláng vezetőedzője: – Felemás lett a felkészülésünk, amit elterveztünk elvégeztük, nagyon jót tett és segített a Téli Műfüves bajnokság. Megmaradt a csapat magja, érkezőnk nem volt, de az U19-es csapatból felhoztunk fiatalokat, és velük együtt csináltuk végig a munkát. Balogh Zoltán elment Sárkeresztesre, illetve Simon István Polgárdiba tért vissza. Bár az eredmény azt mutatja, hogy Tordason simán kikaptunk, de voltak kihasználatlan lehetőségeink, és figyelmetlenségből kaptunk gólokat, melyek megpecsételték a sorsunkat. Egyáltalán nem lesz könnyű dolgunk, a Sárbogárddal ráadásul két hete találkoztunk legutóbb, és vereséget szenvedtünk tőlük. Masszív és jól játszó a társaság, semmilyen téren nem tudom összehasonlítani a két csapatot, ők klasszisokkal jobbak nálunk, de nem fogunk feltartott kézzel kimenni a pályára. Szeretnénk elrontani a játékukat, a műfüves bajnokságban történt vereségből tudtunk leszűrni tapasztalatokat, láttuk ellenfelünk erényeiket, tudjuk kik azok, akikre kellő figyelmet kell fordítanunk.

 

Enying (12.) – Tóvill Kápolnásnyék (5.), ősszel 0-2 

Mohai Norbert, az Enying szakosztályvezetője: – Hosszú felkészülési időszakon vagyunk túl, hiszen egész télen mindössze két hétre álltunk meg. Az átlaghoz képest jóval több edzőmérkőzést sikerült leszerveznünk, így talán kevésbé veszélyezteti a csapatot a folyamatos játék hiánya. Az, hogy ez mire lesz elég, gyorsan ki fog derülni, de a kezdeti jelek biztatók. Távozónk nem volt, viszont két játékossal gyarapodott keretünk, biztosan állíthatom, hogy mindketten hozzáadnak majd a csapat teljesítményéhez. Mindenképpen jó eredménynek számít a Kápolnásnyék Bodajk elleni győzelme, sőt az ezzel elfoglalt 5. hely is figyelemre méltó. Természetesen mindenképpen győzelemmel szeretnénk bemutatkozni a tavaszi első hazai meccsen, így minden követ meg fogunk mozgatni ennek érdekében. Nagyon remélem, hogy nem leszünk görcsösek, és nem fogunk hátul hibázni. Ha hozzuk a múlt heti jó játékot, amit a Sárosd ellen sikerült mutatnunk, nem lehet gond.

Mányi TK (6.) – Sárosd (9.), ősszel 0-3 

Varga Mihály, a Mányi TK elnöke: – A felnőtt csapattal Martonvásáron edzettünk rendkívül jó körülmények között, heti két alkalommal, egyet pedig saját környezetben, mivel már nyom még nincs világításunk. Több mint kilencvenszázalékos volt az edzéslátogatottság, szerencsére, amit eltervezett Pál Zoltán vezetőedzőnk, meg tudta valósítani. Három mérkőzést játszottunk a felkészülés jegyében, az eredmény másodlagos volt. Nagy változások nem voltak a keretben, senki nem igazolt el, Gulyás Gergő jött Bodajkról, valamint Juhász Levente a Gázgyár csapatából. A Főnix FC elleni eredmény kicsit túlzó, mert olyan rossz periódusokban kaptunk gólt, amikor nem kellett volna. A szerencsével is hadilábon álltunk, de az örömteli, hogy felvállalták a fiataljaink a nyílt sisakos játékot. Volt tartása a csapatnak, amely biztató, főleg, hogy a Sárosd ellen ki-ki meccset fogunk játszani. Náluk is volt változás, a fiatalok kaptak főszerepet, hasonló játékerőt képvisel a két csapat, nagy kérdés, hogy ki fog jobban alkalmazkodni a téli körülményekhez. Harcos mérkőzést várok, van reális esély arra, hogy itthon tartsuk a három pontot.

 

Lajoskomáromi SE (11.) – Főnix FC (1.), ősszel 1-3 

Szili Balázs, a Lajoskomáromi SE vezetőedzője: – A felkészülésünk nem úgy sikerült, ahogy azt előzetesen elterveztük. A sok vírusos megbetegedés, illetve egyéb más körülmények miatt felemásra értékelném az alapozás eredményességét. Így a bajnoki szezon közben tartandó edzéseken kell rendbe szedni sorainkat és erőnlétet szerezni. Hárman érkeztek a télen: Szenyéri Dominik Martonvásárról, Sári Márk Pákozdról, Victor Michel Mórról. Kicsit balszerencsésre sikerült a sorsolásunk, hiszen egymást követő fordulókban játszunk a tabella első két helyezettjével. Az előző fordulóban Sárbogárdon játszottunk, míg a hétvégén a listavezető Főnix FC csapata érkezik hozzánk. Természetesen az előrejelzések azt mutatják, hogy esélytelenek vagyunk a párharcban, de a labda gömbölyű és bízom a srácokban. Fel tudják szívni magukat a nevesebb ellenfelekkel szemben és jobban is élvezik ezeket a mérkőzéseket. Tréfáltunk már meg bajnok­esélyeseket, kiemelve a móri csapatot, akik az utolsó két meccsünkből mindkétszer pont­osztozkodásra kényszerültek. Várjuk a hétvégét és szeretnénk meglepetést okozni!

 

Móri SE (3.) – Ikarus-Maroshegy (4.), ősszel 2-1 

Berndt András, a Móri SE vezetőedzője: – Nem hivatkozhatunk a felkészülés körülményeire, szerencsére jól sikerült a rajtunk. Ez viccesen szólva azt is jelenthetné, hogy jó volt a felkészülés, de messze nem volt könnyű és ideális, mert több ellenfelünk lemondta mérkőzését, és ezért három alkalommal egymás között kellett játszanunk. A keret létszáma nem tette lehetővé, hogy tizenegy a tizenegy ellen játsszon. Így is a lehetőségekhez képes a legtöbbet kihoztuk belőle. Született egy döntés, és ennek hatására eléggé nagy mozgás volt a tél folyamán, nyolcan távoztak, és négyen érkeztek. Ezek a változások családiasabbá tették a keretet. Martonvásáron megérdemeltük a győzelmet, amit elképzeltem, azt megvalósította a csapat. Ugyanezt fogom várni az Ikarus ellen is. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában