Falmászás

2022.03.27. 13:53

Öt medál került a fehérvári mászók tarsolyába

A Magyar Hegy- és Versenymászó Szövetség Magyar Kupa-fordulót rendezett március harmadik hétvégéjén a Kisalföldön, a fehérvári sportolók közül a redrockos Domahidy Kata, Kalmár Zsófia, Szappanos Ágnes trió, a rotpunktos Juhász Tamara valamint az SZHSK színeiben induló Fürstner Leon állhatott fel a dobogóra.

Krebsz András

Fürstner Leon (SZHSK) feketében

Forrás: A klub

A versenyzők boulder, azaz alacsony magasságban történő köteles biztosítás nélküli mászásban mérték össze az erejüket a győri hétvégén.

A nyílt férfi mezőnyben Kovács Samu (Mozogj Kreatívan SE) a 17., Hegedüs-Krisó Dénes (Rorpunkt) a 32., Takács Kristóf (Mozogj Kreatívan SE) a 35., Kukoda Károly (Mozogj Kreatívan SE) pedig a 48. helyen végzett. A hölgyeknél a harmadik legjobb eredménnyel a döntőbe jutó Imre Léna (Mozogj Kreatívan SE) az 5., Müller Ágnes (Mozogj Kreatívan SE) a 11., Juhász Tamara (Rotpunkt) a 13., Szappanos Ágnes (Mozogj Kreatívan SE) a 17. hely, míg Kispál Gyöngyi (Mozogj Kreatívan SE) a 32. pozícióban zárt.

Imre Léna (Mozogj Kreatívan SE)
Forrás: Egyesület

Junior korcsoportban Takács Kristóf és az ifjúsági “A” mezőnyben Kovács Samu egyaránt az ötödik lett. Ifjúsági “B” korosztályban Juhász Tamara bronzérmet szerzett, míg Hegedüs-Krisó Dénes a 6. helyen fejezte be a versenyt.

A serdülők között Fürstner Leon (SZHSK) ezüstérmet nyert, Szász Attila (Mozogj Kreatívan SE) az 5., Smakaj Dániel Driton (Mozogj Kreatívan SE) a 6., Tóth Vince (Mozogj Kreatívan SE) a 10., Kertai Zalán (Mozogj Kreatívan SE) a 14., Kovács Benedek (Mozogj Kreatívan SE) pedig a 16. pozíciót kaparintotta meg. A lányoknál Domahidy Kata (Mozogj Kreatívan SE) diadalmaskodott, Varga Kata (Mozogj Kreatívan SE) a 11., míg Mezősi Hanna (Mozogj Kreatívan SE) a 12. helyen végzett.

Gyerek korosztályban Szentes Ákos Benedek (Mozogj Kreatívan SE) a 4., Elekes Benedek (Mozogj Kreatívan SE) a 6. pozíciót szerezte meg, a legkisebbeknél Kalmár Zsófia a dobogó legalsó fokára állhatott fel.

A senioroknál Kukoda Károly (Mozogj Kreatívan SE) a 13., a nőknél Szappanos Ágnes (Mozogj Kreatívan SE) a 3., Kispál Gyöngyi (Mozogj Kreatívan SE) a 10. pozícióban zárt.


 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában