Alba FKC

2022.03.28. 21:25

Nagy verésbe szaladtak a kézis lányok

A női kézilabda K&H Liga NB I 15. fordulójából elhalasztott összecsapáson a Bajnokok Ligájában vereséget szenvedő FTC Rail-Cargo Hungária az Alba Fehérvár KC csapatán töltötte ki mérgét, és 18 gólos győzelmet aratott.

Káldor András

A három találatig jutó fehérvári Besszer Borbála (fehér) kínlódik a Fradi-darálóban

Forrás: Kricskovics Antal

FTC Rail-Cargo Hungária – Alba Fehérvár KC 39-21 (21-8)
Népliget, 700 néző
Vezette: Kovács-Sebők Stefánia , Réti Rebeka
FTC: Janurik – Kovács A. 10, Klujber 6 (3), Szucsánszki 1, Kisfaludy 2, Szöllősi-Zácsik 3, Hársfalvi 4. Csere: Suba (kapus), Csiszár-Szekeres 2, Stolle 1, Grbic 3, Tóth Nikolett 1, Ballai A. 3, Bölk 3. Edző: Elek Gábor
Alba Fehérvár KC: Tóth Nikolett. – Töpfner 2, Boldizsár, Varga E., Besszer 3 (1), Utasi, Takó. Csere: Kubina (kapus), Gerháth K. 5, Bardi 1, Triscsuk 5 (3), Ohyama 3, Afentaler 1, Sulyok, Domokos 1, Dubán. Edző: Józsa Krisztián
Kiállítások: 4, ill. 2 perc
Hétméteresek: 3/3, ill. 4/4

 

Erőltetett menetben van az Alba Fehérvár KC csapata, hiszen a pénteki MTK Budapest elleni találkozó után ezúttal a bajnoki címvédő otthonában kellett bizonyítania, majd pénteken újabb meccs, rangadó vár rájuk Szombathelyen.

 

A Fradi szombaton a Bajnokok Ligájában futott bele egy nem várt, nyolcgólos vereségbe a Krím Ljubljana ellenében, úgyhogy Elek Gábor vezetőedző feltétlenül a hibák kijavítására ösztökélte játékosait, teljes keretet küldött pályára, így egyáltalán nem várt sétagalopp az Albára.

 

Alaposan bekezdett a Fradi, és már a 3. percben 4-0-ra vezetett, így nem lehetett azon csodálkozni, hogy Józsa Krisztián vezetőedző idejekorán kikérte első idejét. A folytatás sem hozott túlságosan mélyreható változást, és a 12. percre legalább már három találat állt az AFKC neve mellett, 9-3. Ettől függetlenül nem sok sanszot adtak a házigazdák, a 26. percre pedig már tízgólos különbséget kovácsoltak Klujber Katrin találata után, 18-8.

 

A pihenőt követően sem hagyott alább a zöld-fehérek nyomása, de legalább már a Fehérvár is eredményesebb volt, és a félidőhöz képest megduplázta góljai számát a 43. percre, amikor Bardi Fruzsina vette be Suba Sára kapuját, 28-16. Ezután még egy gólt engedélyezett a Fradi, és jött egy pontosan tízperces fehérvári gólcsend, melyet végül Gerháth Kincső tört meg, ám ettől sem nézett ki jobban az Alba, 34-18.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában