Frissen Fejérből

2022.03.13. 19:58

Karnyújtásnyira a továbbjutás - A harmadik győzelmet is behúzta a Volán

Az ICEHL negyeddöntőjének harmadik mérkőzésén a párharcban 2-0-ás előnnyel rendelkező Hydro Fehérvár AV19 a HC Pustertal Wölfe jégkorongcsapatát fogadta.

Beke Zsombor

Forrás: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A telt ház táblát ezúttal bátran ki lehetett rakni az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokra, rég nem látott nézősereg gyűlt össze az Ördögkatlanban. A találkozót elsöprő fölénnyel kezdte a Volán, Shaw már 31 másodperc után mattolta Shollt, majd a hazai fölény kisvártatva újabb gólt eredményezett. Egy szépen összehangolt támadást Shaw fejezett be, 2-0. Kiegyenlítettebbé vált a játék, Jacobs kapu előtt eladott korongját Bardaro használt ki, 2-1. Azonban ezt nem hagyta annyiban Shaw, és ismét betalált, ezzel megszerezve saját maga és csapata harmadik gólját, 3-1.

Forrás: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap


A középső harmad hullámzó játékot hozott, és bár az olaszok kétszer is fórban támadhattak, gólt öt az öt ellen lőtt a Pustertal, Hannoun szépített, 3-2. Bár szorult a hurok, a Fehérvár meg tudott újulni és kettős emberelőnyben Petan pókhálózta ki a felső sarkot, 4-2.
Az utolsó harmadban mindkét csapat előtt adódtak helyzetek, Tirronen védéseinek köszönhetően kétgólos előnyben vágott neki a hajrának a Volán, ahol egy fórt kihasználva Atkinson volt eredményes, 5-2. A Hydro Fehérvár AV19 ezzel a győzelemmel 3-0-ra vezet a párharcban. Ez pedig már történelmi tett, hiszen a Volán eddig még sosem nyert a klub történetében három találkozót a rájátszásban. Kedden Olaszországban négy közé jutással tovább lehet írni a történetet...

Hydro Fehérvár AV19 – HC Pustertal Wölfe 5-2 (3-1, 1-1, 1-0)


Székesfehérvár, 2978 néző. V.: Sternat, Trilar, Durmis, Zgonic.


AV19: Tirronen – Atkinson 1, Nilsson, Shaw 3, Hári (2), Kuralt (3) – Fournier, Campbell, Erdély, Bartalis, Petan 1 – Dahlroth, Horváth M., Rétfalvi, Jacobs, Terbócs – Szabó D., Ambrus G., Magosi, Németh, Mihály (1). Vezetőedző: Kevin Constantine.


Wölfe: Sholl – Hanna, Willcox, Carey, Harju, Bardaro 1 – Caruso, Kristensen, Mantinger, Ikonen, Budish – Althuber, Glira, Stukel (1), Hannoun 1, Gerlach – S. Deluca, Hofer, I. Deluca, Andergassen, Berger. Vezetőedző: Raimo Helminen.


Kiállítások: 6, ill. 10 perc.
Kapura lövések: 34-28.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában