Bajnokság és kupa

2022.03.15. 08:03

Idén két versenysorozatra készülnek a Gorillák

Megkezdte a felkészülést a hónap végén rajtoló szezonra a DAK Acél Dunaújváros Gorillaz amerikaifutball-csapata. Az egyesület a bajnokság mellett az idén életre hívott Magyar Kupában is megméreti magát.

Morva Dávid

A csapat korábban is folyamatosan készült, de a hónap elejétől kezdve célirányosan, heti két tréninggel edz a hónap végén, hazai pályán rajtoló bajnokságra. A gárda jelenéről és jövőjéről Madarász Attila játékos-elnök nyilatkozott. Elmondása szerint a csapat kerete jelenleg 38 játékost számlál, ez azonban még változhat – a „főgorilla” reményei szerint – pozitív irányba. Az edzések a már megszokott időpontokban – hétfőn és pénteken 18.30 órakor – vannak a radari sporttelep műfüves pályáján, ahová természetesen várják a jövendőbeli játékosokat.

 

– Alapvetően bizakodó vagyok a csapatot illetően, lényeges változás a keretben nem volt. Néhány játékost ugyan vesztettünk, de őket tudtuk pótolni, mondhatni házon belül, hiszen korábbi Gorillák jelezték: szívesen lejönnének ismét játszani. Jelenleg a keret csaknem 40 főt számlál. A nevezésünket a bajnokságra pedig természetesen már leadtuk – kezdte szezon előtti beharangozóját a csapat vezetője. Emellett a győri cápákkal kötött együttműködési megállapodásnak köszönhetően Rába-parti játékosokkal is felduzzasztották az újvárosi keretet.

 

A felkészüléshez témaköréhez kapcsolódik, hogy az „ezüsthátúak” február végén a Budapest Titans otthonába látogattak, ahol egy jó hangulatú edzésnapot töltöttek el. Majd még a bajnokság kezdete előtt a Fehérvár Enthroners csapata látja vendégül a dunaújvárosiakat.

 

A bajnokság mellett a Magyar Amerikaifutball Szövetség egy új versenysorozatot is indít, amelynek a neve: Blue Ball. A Blue Ball egy Magyar Kupa-jellegű, felmenő rendszerben zajló bajnokság. Bár ez a sorozat még képlékeny, a dunaújvárosi csapat leadta nevezését, így rajtuk nem múlik majd a sorozat sikere.

 

A bajnokságban négy találkozót játszanak a Gorillák. A március 27-i nyitányon hazai pályán fogadják a Rebels Old Boys együttesét, majd április 10-én a Pécs csapatát. Ezt követően Diósdra látogatnak, az alapszakaszt pedig az Oroszlány ellen zárják hazai pályán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában