Érmek és küzdelem

2022.03.01. 08:00

Hosszú idő után versenyezhettek a karatékák

Három ezüst- és egy bronzérmet szereztek a kjokusin karate felnőtt magyar bajnokság és junior országos bajnokságon a Vértesi Tömegsport Egyesület karatékái.

Németh Krisztián

A VTE elszánt karatékái Debrecenben

Forrás: Klub

Hosszú, a járvány miatt versenymentes időszak zárult le a hétvégén. Ez már önmagában jó hír, hiszen az érdemi küzdelem nélküli hónapokban nehéz volt fenntartani a karatékák motivációját. Dezső Kata a felnőttek között a –55 kg-os súlycsoportban, a junior korosztályban Fekete Panna katában, Kulcsár László –65 kg-ban szerzett ezüstérmet, míg Kántor Viktória a –60 kg-osok között a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Hortobágyi Kristóf a felnőttmezőnyben –85 kg-ban a legjobb 8 között zárta szereplését. Bőke Béla, a VTE mestere elégedett tanítványaival.

 

– Laci nagyon szépen szerepelt, fejlődött az elmúlt időszakban. Viki kicsit előrébb is végezhetett volna, ha tudása legjavát tudta volna nyújtani, ha kicsit jobban kijön neki a lépés. Kristóf tisztességesen debütált a felnőttek között. Panna előrelépett a junioroknál. Kata esetében boldogabbak lettünk volna egy címvédéssel, de ez csak egy hajszálon múlott. A döntőben hosszabbítás után bírói döntéssel lett ezüstérmes a helyi versenyzővel szemben – értékelt a szakvezető.

Dezső Kata (jobbra) mentálisan a padlóról állt fel a decemberi Európa-bajnokság után 

Forrás: A klub

Dezső Kata úgy érzi, a technikáján van mit csiszolnia, de inkább fejben kell összeszednie magát.

 

– Decemberben nagyon csalódott voltam, amikor a várnai Eb-n mindjárt az első körben kiestem. Ez törés volt a pályámban, a magyar bajnokság jó volt arra, hogy visszaszerezzem a lendületem – mondta a Vértesi Tömegsport Egyesület vb-re készülő karatékája.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában