Várják már a bajnokikat

2022.03.05. 07:00

Három győzelem a célja a fehérvári kosarasoknak

Négy fehérvári kosaras szerepelt a válogatottban, mindannyian megtették a magukét a Montenegró elleni vb-selejtezőkön.

Horog László

Forrás: Czinege Melinda / Hajdú-Bihari Napló

A korábbi edzőtáborokhoz és tétmeccsekhez hasonlóan, ezúttal is Vojvoda Dávid, Szabó Zsolt, Pongó Marcell és Lukács Norbert szerepelt a nemzeti együttesben. Vojvoda mindegyik összecsapáson kulcsember volt, Lukács szintén szóhoz jutott itthon és idegenben is. Pongó Debrecenben jól játszott, Podgoricán nem volt parketten. Szabó csütörtökön, a Hajdúságban nem kapott bizalmat, vasárnap jól teljesített.

– Debrecenben rosszul játszottunk, nem érdemeltünk győzelmet. A visszavágón nagyon jól ment, végig vezetve nyertünk. Ez a siker jó alapot ad a bajnoki folytatásra, nagyon remélem, a következő három bajnokit megnyerjük és a felsőházban folytatjuk – közölte Vojvoda Dávid.

Lukács Norbert az első meccsen kezdőként tíz percet játszott, a másodikon kevesebb időt töltött a parketten. „Montenegróban csak három percet játszottam, kemény mérkőzéseken vagyunk túl. Nagyon fizikális ellenféllel találkoztunk, az első meccsen nagyon jól kosárlabdáztak, alsó poszton domináltak, extra kosarakat dobtak. A második összecsapáson már az elejétől kontrolláltuk a játékot, végig összeszedettek voltunk. A folytatásban klubszinten azt várom, hogy a következő három meccset megnyerjük. Mi vagyunk erősebbek, remélem, ezt igazoljuk is.”

Pongó Marcell az első meccsen tíz percet kapott a bizonyításra, a második derbin a kispadon ült.

– Debrecenben tíz percet játszottam, amiket megbeszéltünk, próbáltam teljesíteni, igyekeztem segíteni a csapatot, örülök, hogy pontot is tudtam szerezni, ugyanakkor csalódott voltam a vereség miatt. A második derbin összejött a győzelem, ami azzal együtt is nagy öröm volt, hogy nem kerültem pályára. Koncentráltabbak voltunk, beestek a dobások, valamint a házigazda alighanem egy kicsit elbízta magát, ami nagy hiba volt. A válogatott tagjai júliusban találkoznak legközelebb, remélem, kapok meghívót. Az Albával a következő meccsek megnyerése a cél, legyen esélyünk az ötbe kerülésre.

Szabó Zsolt a korábbi meccseken kispadon ült, nem lépett pályára idegenben a portugálok, itthon a franciák ellen, valamint Debrecenben sem játszott Montenegró ellen. Podgoricán bizalmat kapott és élt vele. „Örülök, hogy nyertünk, tíz percet játszottam, négy pontot szereztem, úgy érzem, hozzá tudtam tenni a teljesítményünkhöz. Mindig örömmel megyek a válogatottba, igyekszem meghálálni a bizalmat.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában