Vízilabda

2022.03.11. 13:37

Ha a Dunaújváros FVE döntőzni szeretne, pontvesztésnek már nincs helye

Az E.ON OB I. női vízilabda-bajnokság 16. fordulójában a Dunaújvárosi FVE az FTC-Telekom csapatához látogat szombat délután.

Forrás: Szabóné Zsedrovits Enikő / DH

Nincs könnyű helyzetben Mihók Attila együttese, hiszen a Fejér megyei alakulat jelenleg csak a tabella harmadik helyét foglalja el, ha nem sikerül előrelépni, a Dunaújváros lecsúszhat idén a bajnoki döntőről. Szombaton a jelenlegi listavezető, FTC-Telekom otthonában ugranak a medencébe Gurisatti Grétáék. A rangadóra hangolódás mindenesetre jól sikerült, hiszen a hétközi bajnoki fordulóban Szentesen 16-2-es győzelmet aratott a DFVE.

 

– Mindenképpen biztató, hogy négy negyed alatt csak két gólt kaptunk – mondta lapunknak Gurisatti Gréta. – Azt gondolom, hogy ez bármelyik meccsen nagyon jó teljesítmény, örülök, hogy a védekezésünk összeállt. Támadásban is szerencsére elég sok dolgot tudtunk gyakorolni, sokkal jobb éles meccseken ezeket a szituációkat kipróbálni, mint edzésen egymás ellen, elsősorban a fórokra és a támadásvariációkra gondolok. Szerencsére az eredmény is úgy alakult már az elejétől fogva, hogy a fiatalabb játékosokat is berakhattuk egy-egy figurára, így ők is gyakorolhattak éles szituációban. Egy jó felkészülés volt a hétvégére.

 

Ősszel hazai medencében szoros csatában, 13-12-re kapott ki a Dunaújváros, ha Fejér megyeiek döntőzni szeretnének ebben a szezonban is, több pontvesztés már nem fér bele.

 

– Összeszedettnek érzem magunkat. Nyilván az eredménykényszer rajtunk van, hiszen ha a hátralévő mérkőzéseken pontot vesztünk, akkor a bajnoki döntő valószínűleg elúszik. Hátravan még többek között a szombati, Fradi elleni rangadón kívül egy UVSE elleni találkozó is. Győzünk kell a Népligetben, ebben a mentális állapotban készültünk egész héten. Bizakodó vagyok, az itthoni mérkőzésünkön is a saját hibáink miatt kaptunk ki, a Fradi pedig kihasználta ezt.

 

A szombati rangadó 15.30-kor kezdődik majd a fővárosban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában