Közelebb az álmuk

2022.03.02. 21:39

Fontos derbit nyertek a Szondi asztaliteniszezői

Idegenben nyert rangadót a Honvéd Szondi SE asztalitenisz-csapata az Extraligában. A klub fiataljai ranglistaversenyen álltak asztalhoz.

Németh Krisztián

Kakas Hanna az idősebbek között jobban szerepelt

Forrás: Klub

A BS Plastic Soltvadkerti TE otthonába utazott a Szondi élvonalbeli asztalitenisz-csapata, hogy megmérkőzzön egyik közvetlen riválisával. Nagy csatákra és szoros mérkőzésre lehetett számítani, annál is inkább, mivel ősszel 7:7 es döntetlen született Székesfehérváron.

 

Mindkét páros mérkőzésén szorosan alakult az eredmény, igazságosnak mondható 1:1-gyel kezdődtek meg az egyéni küzdelmek. Az első kört aztán 3:1-re nyerték a fehérváriak. Kishegyi Ákos nyerte a fiatalok meccsét döntő szettben. Molnár Krisztián és Zombori Dávid vezéregyéniségekhez méltóan hozták mérkőzéseiket. A továbbiakban is kitartott jó formájuk, és nem találtak legyőzőre ezen a napon. Ákos a végjátékban is nyert egy fontos meccset, amivel bebiztosította a Szondi 8:4-es győzelmét.

 

A diadalnak köszönhetően fontos lépést tett a csapat a Final Four felé. A négyes döntőben biztosan ott lesz a mezőnyből kiemelkedő Pécs, és a Celldömölk. Mögöttük azonban nagy a tülekedés a még kiadó két helyért. A harmadik helyen álló Komlónak 29, a 4. Soltvadkertnek 26, az 5. Aqvital Csákvárnak 25, a Honvéd Szondinak 22 pontja van, az egyébként 10 csapatos Extraligában.

 

Míg a felnőttek a legmagasabb célokért küzdenek, addig a klub fiataljai ranglistaversenyeken igyekeznek pallé­rozódni. Győr adott otthont a hétvégén megrendezett országos ezüst utánpótlás ranglistaversenynek.

 

Az U11-es versenyszámban Kakas Hanna a 4 fős csoportjában csoport másodikként végzett, ezzel nem jutott be a főtáblára, pedig mohácsi és soproni ellenfelét is simán, 3:0-ra legyőzte. Az U13-ban a nagyobbak között azonban sikerült főtáblára jutnia, előbb nagykanizsai ellenfelét 3:0-ra, a folytatásban debreceni vetélytársát 3:1-re múlta felül. A főtáblán a legjobb 16 közé búcsúzott a versenytől.

 

Vasárnap az U15-ben Dudás Réka és Lorx Dóra (Budaörs) párosban a legjobb négyig menetelt, míg Kiss Eszter és celldömölki párostársa a legjobb nyolc közé jutásért maradtak alul. Az egyes versenyszámban Réka nyerte a csoportját, ezzel csoportgyőztesként bejutott a főtáblára, ahol még nyert egy meccset, mohácsi ellenfelét könnyed játékkal 3:0-ra legyőzte, viszont a folytatásban kiesett a legjobb 8 közé jutásért. Kiss Eszter a nehezebb sorsolásának köszönhetően a csoportküzdelmek során kiesett a versenyből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában