DKKA

2022.03.09. 19:55

Érvényesítették a papírformát a kézisek

Az osztálykülönbség a Dunaújvárosi Kohász KA továbbjutását sejtette a női kézilabda Magyar Kupa negyeddöntőjében, azonban a Békéscsabai ENKSE rendkívül megnehezítette a Fejér megyeiek dolgát.

Ferencz Balázs

Forrás: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Békéscsabai ENKSE – Dunaújvárosi Kohász KA 22-28 (13-12)

Békéscsaba, 1100 néző. Vezette: Paska, Vastag

Békéscsaba: Szabó D., Cszizmadia, Madera-Domokos (kapusok) – Andróczki 1, Giricz 2, Vámosi 2, Szögi, Iván 6, Bucsi, Mayer 1, Kukely A. 7/1, Kukely K. 1,  Török 1, Karacs 1, Borbély, Bencsik. Vezetőedző: Papp Bálint

DKKA: Bartulovic, Wéninger (kapusok) – Fodor, Szalai 7, Bulath 3, Farkas 9/5, Kukucska 1, Weisheitel 2, Borgyos 2, Kazai 1, Krupják-Molnár, Nick 3, Agócs, Matucza, Horváth G., Polics. Vezetőedző: Vágó Attila

Kiállítások: 4 ill. 4 perc

Hétméteresek: 1/1 il. 6/5

Kizárva: Mayer (24.)

 

Komoly volt a tét Békéscsabán, ahol a most futó szezonban maximum az egri Eszterházy KC ellen vívhattak rangadót az NB I/B-ben. A csabaiak alázatosan harcolnak azért, hogy rögtön vissza is jussanak az élvonalba, az alapszakasz 18 mérkőzésének mindegyikét megnyerték. S a Magyar Kupában a négyes döntőbe pályáztak, ennek adták jelét a dunaújvárosiak elleni összecsapáson.

 

Merthogy egyáltalán nem ütközött ki az osztálykülönbség az első félidőben. A szünetig nagyrészt fej-fej mellett haladtak a csapatok, ráadásul úgy, hogy a Kohász csak kétszer vezetett, többnyire futott az eredmény után. A hazaiakat az sem zavarta meg, hogy a 24. percben elveszítette rutinos beállóját, a piros lappal kiküldött Mayer Szabinát.

 

Fordulás után is tartotta egygólos előnyét az Előre, egészen a 41. percig. Bulath egalizálása után (18-18) Farkas Johanna hetesgóljával vette át a vezetést Vágó Attila együttese, s innentől a Kohász diktálta a tempót. Szalai Babett a 49. percben hízlalta kétgólosra a fórt, melynek hatására a fáradó hazaiak kiengedtek. A DKKA a hajrában 4-0-s sorozatot hintett, így biztosítva be győzelmét. A csabaiak a legvégén még kozmetikáztak, de megszorongatni nem tudták a Kohászt, mely együttes 28-22-es diadallal masírozott az MK négyes döntőjébe. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában