Felfoghatatlan veszteség

2022.03.01. 12:29

Életének 53. esztendejében elhunyt Jávorka András

Elhunyt Jávorka András, a Dunaújváros PASE labdarúgóinak utánpótlás szakmai vezetője.

Káldor András

Szerették és tisztelték a DPASE-nél Jávorka Andrást

Forrás: DPASE

Óriási veszteség érte a dunaújvárosi labdarúgást, számolt be a tragikus hírről a Dunaújváros PASE labdarúgó csapatának közösségi oldala. Hosszan tartó súlyos betegséget követően elhunyt Jávorka András, a DPASE sikerkorszakának asszisztensedzője, a jelenlegi utánpótlás szakmai vezetője.

Játékosként a Videotonnál nevelkedett, tagja volt 1985-ben Bicskei Bertalan U16-os válogatottjának, melynek színeiben részt vett a sanghaji U16-os világbajnokságon. A felnőttek között az NB I-ben a 1995/1996-os szezonban az akkori Fehérvár 96 FC-ben 12 találkozón lépett pályára. A kiváló szakember játékosként szerepelt a Paks, a Szombathely, valamint az MTK együtteseiben is, összesen 33 első osztályú mérkőzésen.

Majd asszisztensedzője volt annak a dunaújvárosi együttesnek, mely előbb a másodosztályba, majd az NB I-be jutott. Később dolgozott a Zalaegerszegi TE, valamint a Győri ETO csapatainál is, míg tragikusan korai haláláig a Dunaújváros PASE utánpótlás szakmai vezetőjeként tevékenykedett.

„Felfoghatatlan tragédia ez számunkra, egy nagyon kedves barátunkat, kollégánkat vesztettük el. Nehéz idők előtt állunk, de mindig örömmel fogunk rá gondolni, kivételes humorát és őszinte mosolyát örökre a szívünkbe zárjuk” - emlékeztek meg közösségi oldalukon a DPASE labdarúgói Jávorka Andrásról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában