Nagyszerű Alba-siker

2022.03.11. 21:11

Bűn rossz kezdés után egyenesedett ki az Alba FKC

A női kézilabda NB I K&H Liga 17. fordulójának rangadóján az Alba Fehérvár KC ötgólos hátrányt ledolgozva fordított, majd remek győzelmet ért el az Érd ellen.

Káldor András

Töpner Alekszandra 12 góljával a mezőny legeredményesebb játékosa volt

Forrás: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A válogatott szünetet követően, közel kéthetes kihagyás után folytatódtak a küzdelmek a pontvadászatban. Mindenki tisztában volt azzal, hogy kőkemény összecsapás, de nem megoldhatatlan feladat vár a fehérvári lányokra. Két ok miatt is rendkívül fontos volt, hogy bezsebeljék Józsa Krisztián tanítványai a két pontot. Egyrészt közvetlen riválissal mérkőztek, másrészt pedig visszavághattak az ősszel Érden elszenvedett vereségért.

 

Nyitott védekezéssel kezdett az Érd, és ez percekig gondokat okozott a hazai támadásoknál. 2-0-as vendégelőnyt követően Utasi Linda ragasztott nagy gólt Hadfi Gréta hálójába a 3. percben, ez volt az első olyan momentum, amely tapsra ösztönözte a fehérvári drukkereket. A folytatásban nem sok köszönet volt, és ennek hangot is adott Józsa Krisztián, amikor 1-5-nél időt kért. „Öt perc ment el, és nulla a védekezés!” – lehetett tisztán hallani a lelátón. Tegyük hozzá addig naggyá tették a lányok Hadit, beledobálták a tiszta lövőhelyzeteket, és nem sikerült semmi. A 8. percben Boldizsár Bianka pókhálózta ki a bal felsőt, lényegében ez volt az első olyan akció, amely kidolgozottan, góllal végződött. Jót tett viszont, mert megindult felfelé az Alba, fokozatosan csökkentette hátrányát, és a 13. percre került először lőtávolon belülre az Érd Gerháth Kincső találata után, 8-9. Majd Töpfner Alekszandra hétméterese már egyenlítést is meghozta, majd a 21. percben Besszer Borbála verekedte át magát az magát a narancs mezesek védelmén, és először került magasabb szám az Alba neve mellé, 11-10. A félidő hátralevő perceire a kiegyenlített játék volt a jellemző, váltott vezetések mellett, ám a szünetre egygólos előnnyel az Érd mehetett.

 

A pihenő érezhetően jót tett a fehérváriaknak, sokkal jobban összeállt a védekezésük, annak ellenére, hogy hosszú ideig fej-fej mellett haladtak a csapatok. Más kérdés, hogy több igencsak furcsa játékvezetői döntésnek voltak a felek elszenvedői, mert azért ritkaság, hogy egy találkozón összesen huszonegy hétméteressel szórják meg a csapatokat a sípmesterek. Mindenesetre ez sem tántorította el az Albásokat, akik mentek előre, nyomták riválisukat, aki nehezen viselték azt, hogy szinte minden hazai kapura lövésből gólt kaptak. Az AFKC-nél Tea Pijevic teljesítménye viszont feljavult, és ez jótékonyan hatott a gárdára. A hajrában, az 53. perctől Utasi vezérletével háromgólos különbséget kovácsoltak a lányok, és ez ki is tartott a meccs végéig.

 

- Rettenetesen nehezen indult, de a csapatnak az erejét mutatja, hogy ilyen rossz kezdés után is át tudunk lendülni a holtponton. Az első félidőben nem működött a védekezésünk, a második félidőben már tudtunk váltani. Megérdemelt siker volt, megdolgoztunk érte! - értékelte a találkozót Józsa Krisztián érthetően boldogan.

 

Jegyzőkönyv
Alba Fehérvár KC – Érd 31-29 (15-16)
Székesfehérvár, 700 néző Vezette: Bócz László, Wiedemann Viktor
Alba Fehérvár KC: Pijevic – Töpfner 12 (7), Boldizsár 2, Ohjama, Varga E. 1, Utasi 6, Takó 2. Csere: Tóth Nikolett (Kapus), Besszer 4, Gerháth K. 2, Bardi, Afentaler, Triscsuk 2 (1). Vezetőedző: Józsa Krisztián
Érd: Hadfi - Bódi, Sztankovics, Horváth D., Vukajlovics 7, Szabó K. 4 (3),  Fekete B. 3. Csere: Kántor (Kapus), Kopecz 11 (9), Mód 1, Csáki L. 1, Paróczy 2, Kiss D. Vezetőedző: Horváth Roland
Kiállítások: 6, ill. 10 perc
Hétméteresek: 9/8 ill. 12/9

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában