Jégkorong

2022.02.20. 11:47

Sikerrel hangoltak a kvalifikációra a Titánok

A Titánok jégkorongcsapata nagyszerűen hangolt a hétfőn kezdődő mini-playoffra, hiszen az Erste Liga utolsó alapszakasz-mérkőzésén a MAC HKB Újbuda otthonából hozta el a három pontot Anatolij Bogdanov gárdája.

Beke Zsombor

Forrás: Mudra László

A Titánok Szeles – Dolinar, Mingazov, Krasnican, Lundin, Ambrus Cs. – Kóger, Reiter, Mayer, Keceli-Mészáros, Dudkin – Molnár, Farkas, Jábor, Alapi, Csiszer – Hercsel, Nochta, Dézsi összetételben próbálták felvenni a tempót a MAC elleni alapszakaszt lezáró találkozón a Tüskecsarnokban. Az első percekben beszorultak a fehérvári fiatalok, de Szeles és a védelem jól tette a dolgát. Hat perc elteltével jött az első hazai emberelőny, ezt is kibekkelte a Titánok. A játékrész második felében aztán megmutatták a vendégek, hogyan kell kihasználni a fórt, Csiszer révén a Fejér megyeieknél volt az előny húsz perc játékot követően.

Forrás: Mudra László

Bár a fővárosi fölény a folytatásban is megvolt, de a 28. minutumban már 0-2 állt az eredményjelzőn, Bálizs hibája után Jábornak csak az üres kapuba kellett lőnie a pakkot. A harmad vége előtt nem sokkal megfelezte hátrányát a MAC, Djumic ért bele jól egy távoli lövésbe, 1-2.

A záró húsz percben sokáig nem született újabb találat, majd az utolsó percekben felpörögtek az események, előbb Krasnican mattolta Bálizst, majd Dansereau hozta vissza az újbudai reményeket. Hiába, a Titánok gárdája kibekkelte a hátralévő időt és egy szép győzelemmel fejezte be az alapszakaszt.

Anatolij Bogdanov legénysége bár nem esélyesként, de bizakodva várhatja a DEAC elleni, hétfőn kezdődő playoff kvalifikációt, hiszen az alapszakasz utolsó tíz fordulóját figyelembe véve a harmadik legjobb formában lévő csapat a Fehérvár. A három győzelemig tartó párharc első összecsapása hétfőn 18 órakor kezdődik Debrecenben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában