Érző szív

2022.02.22. 10:00

Repült a nehéz kő, villant az eljegyzési gyűrű az erősemberek versenyén Polgárdiban

A hétvégén a településen rendezték meg a CESA® Crossover Téli Ob 2022-t.

Elekes Gergő

Sérült nincs, IGEN van!

Fotó: Premium Media & Sport Management Zrt.

A 6 open és 4 masters kategóriában felsorakozott sportoló a Reif család vendégeként mérte össze erejét az esemény során.

Elsőként rögtön egy 8,5 tonnás kamionnal néztek farkasszemet, a feladat során egy hám segítségével kellett 20 méteren keresztül elhúzniuk a monstrumot. Természetesen időre. Ezt a lengőcipelés követte, ahol az open kategória versenyzőire 300 kg, míg a mastersekre 270 kg súlyú lengő várt. A táv itt is 20 métert jelentett.

Mounier Stephane úton az újabb bajnoki cím felé

Forrás: Premium Media & Sport Management Zrt.

A harmadik feladat során egy 51 kg-os sziklát hajítottak el két kézzel a lehető legmesszebbre, melyet egy újabb hajítószám, a póznadobás követett. A napot a bothúzás zárta, ám itt volt egy kis csavar a dolgok megszokott rendjében. A masters kategóriában versenyző sárosdi Erdélyi József a bothúzás során megsérült, ellenfelei pedig azonnal riasztották a versenyző párját. A nagy ijedtség azonban hamar örömkönnyekbe fordult át, hiszen, mint kiderült, szó sem volt sérülésről, csak egy ügyesen kivitelezett lánykérésről. 

Sérült nincs, IGEN van!

Forrás: Premium Media & Sport Management Zrt.

A nem mindennapi verseny végén open kategóriában a sárosdi Mészáros Dávid ismét legyőzhetetlennek bizonyult, őt Zsámbok Zsolt és Borbola Milán János követték a dobogón. 

Mastersben a székesfehérvári Mounier Stephane diadalmaskodott, megvédve ezzel évek óta őrzött bajnoki címét. A dobogó második fokára Dusnoki Imre, míg a harmadikra a frissen vőlegénnyé avanzsált Erdélyi József léphetett fel.

Mészáros Dávid póznahajítás közben

Forrás: Premium Media & Sport Management Zrt.

A verseny további Fejér megyei résztvevői sem szégyenkezhetnek, a hazai pályán versenyző Kovács Ferenc openben a negyedik, az élete első versenyén részt vevő fehérvári Erdélyi Alex a hatodik helyen végzett. Mastersben az abai újonc Varga József a negyedik helyen finiselt.

Az újoncok számára a nap végére egészen bizonyossá vált: a jó kondi önmagában még nem elég, aki erősembernek áll, mindent bele kell adni a jó eredmény érdekében! 

A nap végén ezúttal sem maradhatott el a csoportkép

Forrás: Premium Media & Sport Management Zrt.

Pihenésre sok idő nincs, szombaton már Székesfehérváron a kamionhúzó liga első állomása várja a sportolókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában