Negyedszer is a Paks örült

2022.02.09. 19:29

Nem veszélyeztette a Csákvár a tolnaiak nyolc közé kerülését

A MOL Magyar Kupa nyolcaddöntőjében, a sorozat 5. fordulójában az AFC Csákvár az NB I 5. helyén tanyázó Paksi FC ellen nem tudta felborítani a papírformát, a tolnai legénység Haraszti Zsolt duplájával lépett tovább.

Káldor András

A csákvári kapus, Zelizi Patrik Pethő Bence fejéről varázsolta le a labdát

Forrás: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Rogyásig unhatják egymást a felek, most már negyedszer találkoztak, annak ellenére, hogy évente csupán egyszer futottak össze, és kizárólag csak a kupasorozatban. Kétségtelen, hogy a sors fintoraként a két együttes összecsapását szinte már előre meg lehetett jósolni a sorsolásoknál…

Bognár György a zöld-fehérek vezetőedzője pedig amúgy is hazajár a vértesi városba, hiszen a szakember 2012 és 2014 között vezetőedzőként, majd 2014 és 2016 között szakmai igazgatóként dolgozott a klubnál.

Mindenesetre ideális labdarúgó idő fogadta a csapatokat a Tersztyánszky Ödön Sportközpontban, és meglepően az AFC-nél csupán hárman vették fel a küzdelmet ezúttal a vasárnap, a Vasassal szemben felálló együttesből, úgy tűnt azokat jelölte a kezdőbe Mónos Tamás vezetőedző, akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak. Mindössze öt játékos maradt a Ferencváros elleni bajnokin 3-0-as győzelemmel zárult bajnoki győztes paksiaknál, de így sem volt gyenge a vendégek összetétele.

Rögtön a találkozó kezdete után nagy sanszot szalasztott el a Csákvár, Magyar Zsolt indításával Baracskai Roland hagyta faképnél Osváth Attilát a bal szélen, beadását Molnár Rajmund 8 méterről kapásból a léc fölé lőtte. A 7. percben Lenzsér Bence egy beívelt szabadrúgás után fejelte nem sokkal a jobb sarok mellé. Alig telt el nyolc perc és már a negyedik paksi szögletet láthattuk, ám ezeket rendre elpackázták a Duna-partiak. Majd a 13. percben Haraszti Zsolt bal oldali beadását Pethő Bence 5 méterről kapásból pörkölte kapura, Zelizi Patrik viszont bravúrral védett. A 24. percben elszáguldott a jobbszélen Nagy Richárd még mielőtt beadta volna a labdát becselezte magát a 16-oson belülre, ahol László Noel szabálytalanul szerelte. A jogos büntetőt Haraszti nagy erővel a jobb alsó sarokba vágta, 0-1. A 36. percben jöhetett volna el a hazai egyenlítés, Kalmár Benedek bal oldali beadásánál a lepattanó labdát Molnár R. a 11 méterről  kapura lőtte, a bal sarokba tartó löketet Nagy Gergely vetődve hárította.  

A szünet után sebességet próbált váltani a házigazda, többet pattogott a labda a paksi térfélen. Az 53. percben aztán a csereként beállt Ominger Gergő szánta el magát lövésre 23 méterről, de Nagy Gergely a jobb sarok elől kitornázta a labdát. A 62. percben két új szerzemény mutatkozott be a Csákvárban, a 2016  után visszatérő Makrai Gábor, valamint a Mezőkövesdről kölcsönbe érkező Derekas Zoltán. A 70. percben Böde Dániel a jobbszélről ugyan egy kicsit Haraszti mögé centerezett, de a támadónak nem okozott gondot, hogy a vetődő Zelizi mellett 10 méterről a jobb sarokba továbbítson, 0-2.

 

Jegyzőkönyv

AQVITAL FC Csákvár - Paksi FC 0-2 (0-1)

Csákvár. 300 néző Vezette: Derdák Marcell (Kulamn Tamás, Király Zsolt)

Aqvital FC Csákvár:  Zelizi – Hosszú, Mayer, Dulló, László – Mészáros D. (Derekas, 62.), Magyar Zs. (Ominger, 46.) – Torvund, Molnár R., Kalmár B. (Mim, 62.) – Baracskai (Makrai, 61.). Vezetőedző: Mónos Tamás.

Paksi FC:  Nagy G. – Osváth (Medgyes, 46.), Lenzsér, Szélpál (Gévay, 61.), Vas G. – Windecker (Kesztyűs, 46.), Balogh B. – Sajbán M., Haraszti (Gyurkits, 73.), Nagy R. (Böde, 61) – Pethő. Vezetőedző: Bognár György.

Gól: Haraszti (25., 11-esből, 71.)

Sárga lap: Mészáros D., Derekas, Ominger

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában