Mol Magyar Kupa

2022.02.10. 22:50

Nem vallottak szégyent otthon a csákváriak

Szerdán este eldőlt, hogy nem folytathatja menetelését a Mol Magyar Kupában az Aqvital FC Csákvár, miután elvesztette a Paks elleni párharcot. A házigazdák becsülettel mentek előre, de hiányoztak tőlük a gólok.

Káldor András

A lendülettel nem volt baj a Csákvárnál (kék)

Forrás: Kricskovics Antal

Amikor egy csapat tíz szögletet végezhet egy mérkőzésen, és ezekből egyszer sem eredményes, sokat elárul. Így járt a Csákvár együttese is a kupa nyolcaddöntőjében. Hiába mond­ták egykor a „nagyok”, hogy egy jó szöglet felér egy góllal, ezekből nem valósult meg semmi. Pedig a házigazdák meglephették volna az NB I-ben jelenleg az 5. helyen tanyázó zöld-fehéreket, akik hozták a számukra kötelezőt 2-0-s győzelmükkel – igaz fél gőzzel játszva. Ezt elismerte a Csákváron még évekkel azután, hogy a csapattal dolgozott, de a mai napig is nagy népszerűségnek örvendő Bognár György vezetőedző.

 

– Jól játszottak a fiatalok, jól pörögtek, és jobb ritmust diktáltak, mint mi. A mi játékosaink kevesebb játéklehetőséget kaptak az utóbbi időben, egyénileg közepes teljesítményt nyújtottak, csapatszinten viszont domináltunk. Minőségileg most azonban elmaradtunk a várakozásoktól, mert gyorsabban kellett volna járatni a labdát. A továbbjutás ugyan megérdemelt volt, de ez a két csapat közötti differenciából adódott is. Ami Csákvárt illeti, ide mindig jó visszatérni – vélekedett a szakember.

 

– Ez egy remek mérkőzés volt, a mi szempontunkból csupán három nap telt el a Vasas ellen találkozó óta, amelyen nem voltam elégedett a látottak alapján, és egy kicsit húztam a számat. Ez a felfogás, ahogy a Paks ellen pályára léptünk, tetszett, bátran mertünk előrefelé védekezni, bátran mertünk a szűk védekezésből elindulni. Ebben lehet csak tovább gondolkodni, mert ebben van lehetőségünk. Elégedett voltam a csapattal – értékelte a találkozót Mónos Tamás a csákváriak vezetőedzője.

 

A Fejér megyei együttes két „újoncot” avatott, a több poszton is bevethető, és a Ferencvárosban nevelkedő, majd négy évet Soroksáron, az NB II-ben lehúzó, 23 éves Derekas Zoltánt a Mezőkövesd adta kölcsön a szezon végéig, míg a 25 éves Makrai Gábor a DVTK-tól tért vissza az Aqvital FC-hez, és egy edzés után lépett pályára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában