Vízilabda

2022.02.07. 18:03

Nehéz visszavágó előtt a DFVE

A Dunaújvárosi FVE a hétvégén az Euroliga negyeddöntő első mérkőzésén 14-9-re kapott ki az Olympiakos otthonában. Bár a továbbjutási esélyek nagy valószínűséggel elszálltak, Gurisatti Gréta egy szép visszavágóban reménykedik.

Beke Zsombor

Forrás: Mirkó István / MW Archív

A szombati, athéni mérkőzésen foghíjasabb volt a Dunaújváros kerete, hiszen Mucsy Anna pozitív teszt miatt itthon maradt, meg Szilágyi Dorottya és Gurisatti Gréta is egészségügyi problémával küzdve vállalta a játékot. Az Olympiakos elleni mérkőzés első negyede katasztrofálisan sikerült a DFVE-nek, 5-1-gyel zárták az első nyolc percet a felek. A második és a harmadik negyedben ugyan közelebb zárkózott Mihók Attila együttese, de az utolsó játékrészben ismét kinyílt az olló, végül 14-9-es vereség lett a vége.

– Küzdelmes mérkőzés volt. Nem voltunk könnyű helyzetben, ennek ellenére 5-1 után vissza tudtunk jönni 7-6-ra, az egy hatalmas bravúr volt a csapattól, ez köszönhető volt a jól beszálló második számú kapusunknak is. A végére sajnos elfogytunk, hiszen a megcsappant létszámban több olyan játékos is végig játszotta a meccset, akik nem szokták. Ez miatt vagyok leginkább csalódott, hogy ilyen fontos mérkőzésen nem teljes létszámban és nem teljesen egészségesen tudtunk kiállni. Ezt az ötgólos különbséget szinte a csodával határos módon lehetne csak visszahozni, természetesen hazai körülmények között meg fogjuk próbálni. Remélem addigra mindenki összeszedi magát egészségügyileg és meg tudjuk mutatni, hogy jó csapat vagyunk.

Hétfőn kiderült, hogy a korábban bejelentett hírrel ellentétben, az idei évben mégis megrendezik a vizes világbajnokságot, csak nem Fukuoka ad otthont az eseménynek, hanem Budapest. A megmérettetést június 18. és július 3. között rendezik meg, de nem csak Budapest lesz a helyszíne a versenyeknek, hanem Debrecenben, Sopronban és Szegeden lesznek a vízilabda mérkőzések, a nyílt vízi úszás helyszíne pedig a Lupa-tó lesz. 2017 után ismét hazai közönség előtt bizonyíthatnak többek között női pólósaink is.

– Nagyon megörültem a hír hallatán. A bajnokság úgy volt betervezve, hogy április elején vége, majd nyár közepén lett volna a Világliga, ősszel pedig az EB. Egy élsportolónak ennyi idő tétmeccs nélkül rossz lett volna, örülök, hogy végül lesz vb, annak meg főleg, hogy itthon. Az első felnőtt világeseményen a 2017-es magyarországi vb volt, ami nagyon meghatározó élménye a karrieremnek. Hazai közönség előtt világbajnokságon játszani olyan emlék, amit minden sportolónak csak kívánni tudok.

A világbajnokságig még hónapok vannak vissza, a Dunaújváros és Gurisatti számára pedig egy fontos bajnoki következik, szerdán 20.30-kor a Magyar Kupa győztes Eger otthonában ugrik vízbe a DFVE.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában