Frissen Fejérből

2022.02.05. 20:00

Nehéz meccs vár a Csákvár csapatára

Vasárnap 17 órakor a Merkantil Bank Liga NB II. 22. fordulójában az AFC Csákvár az NB I. felé kacsingató Vasas FC csapatát fogadja.

Káldor András

Forrás: Pexels

Nincsenek jó emlékei az Aqvital FC Csákvár együttesének a Vasas FC elleni párharcokról, ugyanis még soha nem sikerült legyőzniük őket a sárga-kékeknek, és pontot is csak egyszer szereztek. Ám ez is lassan már történelmi, hiszen még a 2018. augusztus 19-én a Fáy utcában megrendezett találkozón született ez a bizonyos 3-3-as döntetlen. 

Ezt követően azonban csupa vereség következett, 2019 tavaszán 3-2-re, a csonka 2019–20-as szezon őszén 4-2-re kaptak ki hazai pályán. Az előző idényben Angyalföldön 2-1, Csákváron 2-3 lett az eredmény, míg augusztusban újfent 2-1-es vereséget szenvedtek a Fáy utcában. A piros-kékek hétfőn késő este ki-ki meccset játszottak a listavezető DVTK-val, ám összecsapásuk nem hozott gólt, így a Vasas továbbra is üldözi a tabellán listavezető borsodi riválisát, amelynek egy pont előnye van velük szemben. 

Annak ellenére sem a Csákvár gárdája a vasárnapi mérkőzés favoritja, hogy ellenfelüknél Kuttor Attila vezetőedző nem számíthat lábközépcsonttörés miatt Otigba Kennethre, az Achilles-ín-sérüléssel bajlódó Bobál Gergelyre, valamint a vírusos megbetegedéssel küszködő Vida Mátéra, és lágyékhúzódás miatt Pekár László is kimarad majd. 

A házigazdák kerete bővült a héten, a több poszton bevethető Derekas Zoltánt a Mezőkövesd Zsóry FC a szezon végéig, fél évre kölcsönadta a klubnak. – Nem lesz könnyű feladatunk, mert a Csákvár jó csapat. Idegenben ráadásul mindegyik fellépés nehezebb. Nagyon kemény küzdelemre számítok – fogalmazott csapata honlapján Radó András, a Vasas FC csatára, akinek legutóbb a két találata döntötte el a csatát.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában