Asztalitenisz

2022.02.24. 09:00

Nagyüzem a H. Szondinál

Az országos bajnokságokban, korosztályos ranglistaversenyen és a Diákolimpia országos döntőjében is vitézkedtek a Honvéd Szondi SE asztali­teniszezői.

Németh Krisztián

Jakab Gáborék a bajnokságok meghatározó együtteseivel, a Pécs Hármas csapataival vívtak meg itthon

Forrás: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Az Extraligában a címvédő PTE PEAC együttesét látták vendégül a fehérváriak a Hétvezér Téri Általános Iskolában. A párosoknál Jakab Gábor és Kishegyi Ákos csodás játékkal 3:2-re megverte a Gerold Gábor/Molnár Dávid párost, és ezzel a győzelemmel 1:1-gyel kezdődhettek el az egyéni küzdelmek, ugyanis a másik asztalon Molnár Krisztián és Zombori Dávid kikaptak az olimpikon Pető Zsolt és Demeter Gyárfás Lehel ellen. Az első körben két döntő szettes mérkőzést is elveszített a Szondi, mellyel ellépett a Pécs. Az első kör után 5:1-es vezetést szereztek a vendégek. Majd Zombori Dávid szépített, Molnár Dávidot győzte le 3:2-es arányban. A következő 3 meccsel el is döntötték a három pont sorsát a regnáló bajnokok, és 8:2-es győzelmükkel hazavihették a győztesnek járó pontokat.

 

A Hétvezér iskola Hármas rangadónak adott otthont, mivel itthon játszott a Szondi NB I-es, és NB II-es együttese is, ugyancsak a PTE PEAC ellen.

 

A fehérváriaknak sikerült legyűrniük az NB II címvédőjét. A párosok elosztása döntetlennel végződött, aztán szinte a végéig fej fej mellett haladtak a csapatok, Epinger Márton, a hazaiak U17-es játékosa magabiztos játékkal mind a négy mérkőzését megnyerte. Volsik Tibor három mérkőzést nyert meg. Makai Dominik is szépen hozzátette a maga diadalát. Az utolsó körre 7:7-es állással fordultak rá a csapatok. Ekkor a hazaiak U19-es játékosa, Horváth Tibor révén szerezték meg a 10. győzelmüket mellyel eldőlt a 3 pont sorsa.

 

Az NB I-es gárda a dobogóért harcoló pécsiek második csapatával csapott össze, 10:4-re nyertek a vendégek.

 

A közelmúltban Celldömölkön rendezték az U17 és U19-es kategóriában az aktuális ezüst fokozatú asztalitenisz országos ranglistaversenyt. A fiatalabbik korcsoportban Epinger Márton a legjobb nyolc közé jutásért a későbbi bajnoktól, a bosnyák válogatott Vladimir Pandurevicstől kapott ki, párosban Horváth Tiborral a legjobb nyolc közé jutott. Győrött a lányok versenyén U17-ben a 14 éves Dudás Réka a vigaszversenyen dobogóra állt. 

Az Országos Diákolimpia Döntőjében Kiskunfél­egyházán Epinger Márton a 4., Dudás Réka és Kakas Hanna az 5. helyen végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában