Alba Liga

2022.02.16. 20:45

Már megkezdődtek a tavaszi küzdelmek

A közelmúltban megkezdődtek az Alba Liga tavaszi idényének küzdelmei, a bajnokság öt osztályában.

Horog László

Az elmúlt szezonban is a Bádogos bizonyult a legjobbnak

Forrás: Horog László

A megyeszékhely kispályás labdarúgó-bajnokságát immár kilenc esztendeje szervezi a Magyar Labdarúgó Szövetség Fejér Megyei Igazgatósága, a nagy létszámú, több hónapig tartó eseményt Székesfehérvár önkormányzatának támogatásával bonyolítják.

 

– Az idei szezonban 44 csapat nevezett a bajnoki küzdelmekre. Több mint ezren rúgják a bőrt rendszeresen minden héten a város fedett pályáin. Az ősszel öt csoportban, három, harmadosztályú csoport mellett két, úgynevezett alapcsoportban versenyeztek egymással a kispályás együttesek egyfordulós, körmérkőzéses formában. A téli szünetet követően a közelmúltban, január utolsó napján folytatódott az Alba Liga Városi Kispályás Labdarúgó Bajnokság 2021-2022-es kiírásának tavaszi bajnoki idénye – mondja a megyei szövetség igazgatója, Schneider Béla.

 

Az őszi eredmények alapján az Alap A és Alap B osztályok 1–3. helyezettjei a Kiemelt I. osztályban versenyeznek tavasszal, ahol két teljes kört játszanak egymással. Az őszi elsők 3-3, a második helyen zárók 2-2, míg a két, harmadik pozícióban tanyázó csapat 1-1 pontot visz magával a korábbi eredményeik alapján. A tavaszi pontvadászatot a jobb őszi teljesítmény alapján az új ligában a bónusz pontokkal kezdik. Két forduló elteltével a Bádogos és ez Expanzió-Blackhill a két legnagyobb favoritja az első ligának, azaz a Kiemelt osztálynak. A II. osztály mezőnye szintén az alapcsoportok őszi eredményeinek függvényében alakult ki.

Schneider Béla, a megyei szövetség igazgató

Forrás: Horog László

– Itt is az őszi helyezések szerinti hozott pontokkal vágott a küzdelmeknek 11 gárda, akik egykörös lebonyolítási formában döntik el a végső helyezési sorrendet. Két forduló elteltével a Bringa Presszó-Kisfalud, a Farkas Falka és a Kutyaütők csapatai rendelkeznek százszázalékos mérleggel. Tavasszal a harmadosztályok lebonyolítási formája nem változik, itt még egy teljes kört játszanak egymással a csapatok. A III/A. osztályban az L.S.E. és a Zulu harcol a bajnoki címért, a III/B. osztályban az FC Csel-Szi, a Plastobo FC és a Vérnarancs között dőlhet majd el a végső győztes kiléte, míg a III/C. csoportban a Kutyaütők II. és a Fortuna FC együttesei küzdenek a bajnoki elsőségért.

 

Az elmúlt években a Bádogos nyerte a legmagasabb osztály küzdelmeit, a bajnokságok a nagypályás bajnokságokhoz hasonlóan őszi-tavaszi rendszerben zajlanak. Tavaly májusban a Bádogos győzött, egy évvel korábban, 2020. március 16-án a világjárvány miatt félbeszakadt a bajnokság, eredményt nem hirdettek. Egy évvel korábban is a Bádogos nyert. A bajnoki küzdelmek ezúttal várhatóan május elején érnek majd véget. Az Alba Liga érmeseit összevont díjátadó ünnepségen köszöntik majd a többi, megyei szervezésű bajnokság legjobbjaival.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában