Frissen Fejérből

2022.02.26. 18:41

Kettős győzelemmel jutott tovább az Olympiakosz a Dunaújvárossal szemben

A Dunaújvárosi FVE a női vízilabda Euroliga negyeddöntőjének visszavágóján a görög kirakatcsapatot, az Olympiakosz Piraeuszt fogadta.

Beke Zsombor

Forrás: Dömötör Csaba/MW Archív

Fotó: Domotor Csaba

DFVE – Olympiakosz Piraeusz 7-10 (1-1, 1-4, 2-3, 3-2)

A Dunaújváros a továbbjutással kapcsolatban szinte lehetetlen helyzetből várta a szombaton megrendezett visszavágót, hiszen a párosítás első mérkőzésén az Olympiakosz magabiztosan, 14-9-re nyert otthon. Ahogy a mérkőzést felvezető sajtótájékoztatón is elhangzott, a hazaiak vízilabda ünnepét szerettek volna kerekíteni a napból, hiszen a világ egyik, ha nem a legjobb csapatát, az Euroliga címvédőjét fogadták.

A találkozó viszonylag gólcsendes első negyeddel kezdődött el. Bár mindegyik oldalon támadhattak a csapatok emberelőnyben, az első gólra majdnem öt percet kellett várni. Igaz, akkor a vendégek mozdították meg Maczkó Lilla kapujának hálóját, Eleftheriadou talált be. Szerencsére a válaszra sem kellett sokat várni, a sérüléséből visszatérő Szilágyi egalizált, 1-1.

A második játékrész vendég fórokkal kezdődött, majd másfél perc után büntetőből Vasiliki Plevritou szerezte meg a vezetést a görögöknek, sőt, kicsivel később akcióból testvére, Eleftheria is mattolta Maczkót, 1-3. Nem igazán ment Mihók Attila együttesének támadásban, majd a félidő utolsó percében záporoztak a gólok. Először Sleeking növelte háromra az Olympiakosz előnyét, aztán büntetőből Szilágyi lőtt gólt, de itt még nem volt vége az eseményeknek, 23 másodperccel a negyed vége előtt Eleftheria Plevritou állította vissza a háromgólos differenciát, 2-5.

A fordulás után sem tudott igazán visszakapaszkodni a Dunaújváros, sőt 24 perc játékidő után már 8-4-re vezettek a görögök. Az utolsó negyed elején Garda emberelőnyben volt eredményes, majd az ő kiállítása nyomán a görögök is betaláltak Raney révén, 5-9. A találkozó végén még Gurisatti vezérletével próbált közelebb zárkózni a DFVE, végül az Olympiakosz magabiztosan, 10-7-re nyert Dunaújvárosban.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában