ARAK

2022.02.08. 15:51

Két aranyéremmel nyitották meg a szezont az fehérvári atléták

Az atléták is elkezdték a 2022-es évet, február első hétvégéjén az U16-os korosztályos fedett pályás országos bajnokságát rendezték meg a fővárosban. 10 fehérvári fiatal atléta összesen 11 versenyszámban jutott a döntőbe. A dobogó legmagasabb fokára két versenyszámban is az ARAK atlétái álltak.

Beke Zsombor

Forrás: ARAK

A fehérváriak közül Balázsik Dávid igazán jó versenyt zárt. Szombaton 300 méter síkfutásban mindenkit maga mögé utasított, majd vasárnap a 4x200 méteres váltóban Varga Botonddal, Tatai Bulcsú Bendegúzzal, valamint Ódor Balázzsal kiegészülve 2021-hez hasonlóan ismét bajnoki címet ünnepelhetett. Felkészítőik, Borsányi Zoltán és Olasz Tamás büszkék lehettek a négyes tagjaira.

Forrás: ARAK

A két aranyérmen kívül több szép eredménnyel örvendeztették meg edzőiket a fiatal sportolók. Ódor Balázs távolugrásban negyedik, magasugrásban az ötödik helyen végzett. Varga Botond is döntőzhetett 60 méter gátfutásban, ahol az ötödik helyen ért be, míg 300 méteren a kilencedik legjobb idővel fejezte be a küzdelmeket. Tatai Bulcsú Bendegúz a váltósban elért sikert után egyéniben sík-, és gátfutásban is rajthoz állt, előbbiben hatodik, míg utóbbiban a hetedik pozícióban fejezte be a megmérettetést.

Forrás: ARAK

Benyovszki Borbáli egyéni csúccsal térhetett haza Budapestről, ötösugrásban az ötödik helyen végzett. Skoumal Zalán az U16-os magasugrók mezőnyében a hatodik pocizóban zárt, míg élete első 300 méteres versenyen a tizenhatodik helyen ért célba. Kertész Kálmán a korosztályos távolugrók között lett a hetedik. Fliszár Levente tizedik, míg Gombás Petra a tizenkettedik pozícióban zárt a magasugrók mezőnyében. Langmár Zsófia 60 méteres síkfutásban a B döntőig jutott. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában