Tovább robog az Aqvital TC

2022.02.08. 16:32

Idegenben ütötték ki aktuális ellenfelüket a csákvári asztaliteniszezők

Miután hosszú, eredménytelen hónapokat követően magára talált az Aqvital TC Csákvár asztalitenisz csapata, a szécsényi SZERVA SE vendégeként parádés győzelmet aratott az Extraliga 12. fordulójában.

Ferencz Balázs

Forrás: A klub

SZERVA ASE I – Aqvital Csákvári TC 1-9.

Az Extraliga harmadik fordulóját követően négy hónapon át nem találta a diadal útját az Aqvital Csákvári TC. Aztán a Győri Elektromos legyőzésével olyannyira átszakadt a gát a Fejér megyei csapatban, hogy az egyébként kitűnő erőkből álló SZERVA ASE-t szinte asztalhoz sem engedte. A páros csaták első párharcát még nyerték a szécsényiek, Bátorfi Zoltán és Krebs bálint 3-0-ra verték a Hoffmann Tamás/Timafalvi Gergő kettőst. A hazaiak, de még a csákváriak sem sejtették, hogy ez az első lesz a Szécsény utolsó sikere.

A másik páros meccset a Lovas-Martinecz Gyula/Terék Norbert duó simán hozta 3-0-val. Majd aztán az egyéni csatározások nyitányán Lovas-Martinecz a hazai ping-pong nagyágyúja, Bátorfi Zoltán felett aratott 3-1-es, bravúros győzelme akkora lendületet adott a csapat többi tagjának, hogy elsöpörték a nógrádiakat. Terék Norbert Podpinkát, Hoffmann Tamás pedig Krebs Bálintot győzte le szettveszteség nélkül, de a többi, 3-2-re megnyert mérkőzés sem volt szorosnak nevezhető, mert a döntő játszámkat rendre nagy fölénnyel nyerték a csákváriak.

A párosban szerzett pont mellé Lovas-Martinecz Gyula, Hoffmann Tamás, Terék Norbert és Timafalvi Gergő is 2-2 győzelmet tett hozzá a 9-1-es sikerhez.

Timafalvi Gergő utóbbi időkben mutatott remeklése különösen kitűnik a magyar mezőnyből. A 23 éves, korábbi korosztályos válogatott asztaliteniszező a 2022-es év bajnoki összecsapásain még nem szenvedett vereséget. Sorozatban nyolc mérkőzést is meg tudott nyerni. Az Extraliga egyéni teljesítménylistáján az előkelő 13. helyen áll, a szezon 31 meccsén 22 győzelmet aratott.

A tabella hatodik helyén álló Aqvital Csákvári TC a bajnokság 13. fordulójában Celldömölkre látogat. Február 18-án a második pozíciót elfoglaló CVSE-Swietelsky Future FM I együttesének  vendégeként bravúr lenne még a döntetlen kiharcolása is. De ki tudja, hátha tovább söpör a lendület.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában