A régió ászai között

2022.02.08. 11:10

Hat érmet zsebeltek be az Enying VSE ifjú birkózói

Hat érmet hoztak el az Enying VSE ifjú birkózói a Nyugat-magyarországi Szabadfogású Területi Bajnokságról.

Ferencz Balázs

Hátsó sor: Bocskai Botond, Rafael Krisztián, Pudelka Viktor, Kató Barnabás, Biró Gergő, Erdősi Krisztofer. Első sor: Piros Tibor edző, Kovács Kornél

Forrás: EVSE

A Piros Tibor lelkes szakmai iránymutatása szerint készülő enyingi birkózó csapat hét fővel utazott a győri területi bajnokságra. Azonban csupán hatan léphettek szőnyegre, mert a verseny mérlegelésekor Kovács Kornél versenykönyvében adminisztrációs hibát véltek felfedezni a bírók, így nem engedték birkózni. A csapat azonban a munka nélkül maradt kis társukért is harcolt, mégpedig szép eredménnyel. Az EVSE edzője szerint egyhangúan kiemelkedő teljesítményt nyújtott a gárda, végig támadó szellemben birkóztak a gyerekek.

Diák II-es korcsoportban, a 10-11 évesek között Pudelka Viktor és Kató Barnabás sem találtak legyőzőre, mindketten aranyéremmel zárták a területi bajnokságot. Rafael Krisztián és Bocskai Botond a döntőben azonban nagy küzdelemben alulmaradtak, és ezüstérmmel tértek haza. Gyerek korosztályban Biró Gergő és Erdősi Krisztofer sem maradt medál nélkül, a harmadik helyen zártak. Az enyingi birkózók a hétvégi, grundbirkózó diákolimpia országos döntőjére készülnek. Másnap pedig már a budapesti ESMTK otthonában rendezett szabadfogású viadalon tíz enyingi birkózó palánta száll harcba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában