DKKA

2022.02.18. 15:45

Egy fontos kapcsolat kezdete

A DVSC Kézilabda Kft. együttműködési megállapodást kötött a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémiával.

KA

Ábrok Zsolt, a DVSC Kézilabda Kft. ügyvezetője és Bulath Anita, a DKKA szakmai igazgatója

Forrás: DKKA

A DVSC egykori játékosa, Bulath Anita, a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia szakmai igazgatójával, Ábrók Zsolttal a DVSC Kézilabda Kft. ügyvezetőjével írta alá a klubok között létrejött szerződést. A megállapodás értelmében a DVSC Schaeffler felnőttkeretének azon fiatal játékosai, akik nem jutnak megfelelő játékperchez kölcsönben a DKKA csapatában szerepelhetnek. 

 

Még a hivatalos megállapodás megkötése előtt került Dunaújvárosba Borgyos Panna, aki alapembere lett a Kohásznak, fejlődése szempontjából fontos, hogy sok játéklehetőséghez jut. Borgyos Panna a szerződés megkötése után, a következő szezonban is marad a DKKA-nál, és ugyancsak kölcsönben játszik majd Dunaújvárosban Poczetnyik Luca, valamint Arany Rebeka. 

 

– Minden klub szeretne a jövőjét megalapozó döntéseket meghozni, ennek szellemében köttetett megállapodás a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémiával – hangsúlyozta Ábrók Zsolt, a DVSC Kézilabda Kft. ügyvezetője. – Idén egy játékosunk szerepel kölcsönben a DKKA-nál, ez olyan utat nyitott meg előttünk, amellyel mindkét klub szeretne élni. Ha egy játékossal hosszú távon számolunk, az első keretben, nálunk még nem játszana eleget, akkor egy első osztályú klubnál kap lehetőséget, ahol fejlesztik, képzik. Erre a szakmai igazgató Bulath Anita személye a garancia számunkra.

 

– Ez egy nagyon nagy lehetőség számunkra, amely talán példa nélküli az első osztályban – fogalmazott Bulath Anita, a DKKA szakmai igazgatója. – A hozzánk érkezőknek adott lesz a lehetőség a fejlődésre, hiszen hiányposztra érkeznek. Azt gondolom, hogy ebből a játékosok, a klubok, az egész magyar kézilabda is profitálhat.

 

Természetesen nem csak egyirányú lehet a játékosmozgás, amennyiben lesz olyan dunaújvárosi kézilabdázó, aki a jövőben erősítést jelenthet a DVSC együttese számára, akkor megnyílhat előtte az út a cívisvárosba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában