Frissen Fejérből

2022.02.21. 13:05

Az idény végén befejezi profi pályafutását Triscsuk Krisztina

Az Alba Fehérvár KC csapatkapitánya, Triscsuk Krisztina a klub honlapján bejelentette, hogy az idény végén befejezi profi pályafutását.

Beke Zsombor

Forrás: FMH-Archív (NN)

A 36 éves irányító-átlövő két korszakban is szolgálta a fehérvári kézilabdaklubot. Az orosz származású Triscsuk először még 2005 őszén igazolt Székesfehérvárra, majd a 2012/2013-es idény után távozott. A nyolc év alatt 53-szor volt magyar válogatott, az FKC színeiben pedig 196 mérkőzésen 1042 gólt lőtt. Több hazai és külföldi kitérőt követően 2020 nyarán tért vissza a királyok városába, ahol azóta is húzóembere az Albának. Ennek ellenére Triscsuk úgy döntött, a szezon végén visszavonul.

– Nem volt könnyű meghozni ezt a számomra nagy és egyben nehéz döntést – mondta a klub honlapjának adott interjújában. – Ha valami több mint 20 évig kitölti az életedet, azt nehéz abbahagyni. Amikor kimondtam magamnak, biztos voltam benne, hogy ez a megfelelő pillanat. A testem egyszerűen már nem bírná tovább a kézilabdával járó terhelést. A sportban kitűzött céljaimat sikerült elérnem és hiányérzet nélkül tudok új terveket felállítani magamnak, most már a civil életemben. Néha szomorú vagyok, amikor eszembe jut, hogy nemsokára vége lesz a pályafutásomnak. Nagyon szeretem, amit csinálok, minden pillanatát élvezem, és amíg nem fejezem be és a pályán tudok lenni, addig mindent megteszek azért, hogy a csapatom segítségére lehessek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában