Ismét remekeltek az atléták

2022.02.15. 18:25

Az ARAK versenyzői 15 érmet nyertek a korosztályos bajnokságokon

Az elmúlt hétvégén rendezték meg az U18-as és az U20-as atléták korosztályos bajnokságát, ahol az ARAK-osok ismét kitettek magukért, hat arany, hét ezüst és két bronzérem volt a fiatalok termése.

Beke Zsombor

Forrás: ARAK

A tizenöt medálból Mohai Regina hármat is magára vállalt. 200 és 400 méter síkfutásban címet védett a fehérvári atléta, ugyanis Varga Tamás tanítványa az idei évben sem talált legyőzőre a két számban, míg 60 méter gáton a dobogó második fokára állhatott fel. Kerék Patrik egyéni csúcsokat döntött meg Nyíregyházán, hármasugrásban aranyérmet nyert, míg magasugrásban az ezüst jutott neki.

Mészáros Balázs 200 méteren pályafutása legjobb időeredményével állhatott fel a dobogó legfelső fokára, majd Trenka Ádámmal, Czéh Tamással és Kertész Tordával kiegészülve az U18-asok 4x200 méteres váltójában az ezüstérem jutott az ARAK csapatának. 

Szintén ezen a távon nem volt ellenfele a fehérváriak U20-as női (Gribits Liliána, Gimesi Kata, Gombolai Nóra, Szabó Gréta) és fiú (Csornai János, Tatai Zalán, Kovács Bence, Bolla Gergő) váltójának sem. Blaumann Marcellnek felemásan sikerült a nyíregyházi megmérettetés, hiszen a fiatal bajnokesélyes atlétát 200 méteren a saját futamából kizárták szabálytalan rajt miatt. 60 méteren vigasztalódhatott, új egyéni csúccsal a dobogó második fokára állhatott fel az eredményhirdetésen. Mészáros Luca három egyéni csúccsal három ezüstérmet zsebelhetett be, először 60 méteren, majd 200 méteren futott be a második helyen, míg végül a váltóban Ritter Lolával, Langmár Katával és Bodnár Lilivel csapatot alkotva szintén egy ezüstmedállal lett gazdagabb.

Az U20-as korosztályban 60 méteren egyéniben a fiúknál Csornai János, a lányoknál Gimesi Kata érte el a harmadik legjobb időt a mezőnyben, utóbbi futamában egy másik ARAK-os, Szabó Gréta ötödik lett.

Bolla Gergőnek és Trenka Jánosnak nem jött ki szerencsésen a lépés, utóbbi távolugrásban és magasugrásban egyéni csúcsot ugrott, de hiába ért el a harmadik helyezettel azonos eredményt, rosszabb kísérletének köszönhetően negyedik lett. Bolla az U20-as távolugrók között hasonló forgatókönyvvel maradt le a dobogóról.

A 15 érem mellett sok szép, értékes helyezéssel rukkoltak elő a fehérváriak. Czéh Tamás a fiatalok 60 méteres sprint döntőjét a negyedik pozícióban fejezte be, míg Antal Hanga 60 gáton, Grubits Liliána 200 méteren, Gimesi Kata távolugrásban végzett az ötödik helyen. Hatodikként zárt Gombolai Nóra 400 méteren, valamint Csornai János 60 méteren. Ritter Lola 60 és 200 méteren is a hetedik lett, míg Antal Hanga távolugrásban érte el ugyanezt a helyezést. Döntőbe került Langmár Kata távolugrásban, ahol a nyolcadik helyet szerezte meg.

 

Az ARAK ezen a hétvégén a legeredményesebb egyesületek között végzett a 15 éremnek köszönhetően.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában