Sodiq hazatér Nigériába

2022.02.16. 14:04

Az Alba fiatal kosárlabdázója nem vállalta a műtéti beavatkozást

Öt esztendeje érkezett a fehérvári kosaras utánpótlásba Nigériából Seyi Awogbemi Sodiq. A 208 centiméterre nőtt sportoló visszatér szülőhazájába.

Horog László

Awogbemi Sodiq öt éven át erősítette a fehérvári kosarasokat

Forrás: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

Szinte gyerekfejjel, 13 évesen, fél évtizeddel ezelőtt érkezett Fehérvárra Seyi Awogbemi Sodiq, a mindig vidám, jó kedélyű, nigériai kosárlabdázó. Családját hátrahagyta a fővárosban, Abujában, egyedül költözött Magyarországra. Öt éven át erősítette az Alba utánpótlását, majd az utóbbi időszakban felnőtt együttesét az élvonalban. Sodiq döntő érdemeket szerzett az utánpótlás korosztályokban szerzett bajnoki aranyérmekben, részese, sőt, kulcsfigurája volt az U16-os, U18-as és U20-as sikereknek. Immár két esztendeje a felnőtt csapat tagja volt, pályára is lépett NB I-es mérkőzéseken a döntően a palánk alatt, 4-es poszton bevethető sportoló.

- Súlyos egészségügyi problémái miatt pályafutása veszélybe került, a klub mindent megtett és minden segítséget megadott a kosarasnak gyógyulása érdekében. Sodiq hosszú mérlegelés után úgy döntött, nem vállalja a műtéti beavatkozást Magyarországon, hazatér Nigériába. Nagyon köszönjük a klubunkért tett szolgálatait, mielőbbi gyógyulást kívánunk neki – közölte a fehérváriak ügyvezetője, Simon Balázs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában