Frissen Fejérből

2022.02.28. 18:47

A sárosdi szkanderesek az Európa Kupán remekeltek

A szkanderesek csehországi Európa Kupa versenyén ismét remekeltek a sárosdiak versenyzői, Verbóczki Luca és Barzsó Henrietta.

Beke Zsombor

A Sárosdi Animal SE szkanderesei a hétvégén Csehországban tették próbára magukat. Verbóczki Luca két korcsoportban is megmérettette magát, a juniorok és a felnőttek között is egyaránt jobb kézzel aranyat, ballal ezüstérmet szerzett.

 

– Juniorban nem volt annyira népes a mezőny, ellenben a felnőttek között annál többen voltunk. A juniort azért mondanám erősnek, mert +55 kilogramm volt a súlycsoport, tehát nem volt felső határ. Az ellenfelek közül akadt, aki 75 kilogramm volt. A felnőttek között -60 kilogrammban indultam, amihez a verseny előtt fogyasztanom kellett. Bal kézzel ott is második helyen végeztem, jobbal viszont első lettem. A fogyasztás miatt nem a legjobb formámban álltam rajthoz, de igyekeztem kihozni magamból a maximumot. A megmérettetés előtt volt rajtam 2,5 kg plusz, azonban a versenyre meglett az ideális súlyom, de ilyenkor ez ki tud venni az emberből, hiszen kevés szénhidrátot vittem be.

 

Verbóczki annak ellenére nyert két ezüstérmet a bal kezével, hogy sérült volt.

 

– A bal kézfejemen van egy ízületi csomó, ami kipukkadhat magától, a versenyen szét is ment. Ezt majd műteni kell, anélkül nem sok mindent lehet vele csinálni. A beavatkozásra majd az Eb után kerül sor.

Klubtársa, Barzsó Henrietta bal kézzel a dobogó második fokára állhatott fel, míg a még mindig sérült jobb kezével éppen csak lecsúszott a dobogóról, negyedik lett. Teljesítménye megsüvegelendő, főleg úgy, hogy nem saját súlycsoportjában versenyzett.

 

– Borzasztóan erős mezőny volt, ráadásul a közelmúltban tüszős mandulagyulladással küzdöttem, így nem tudtam a megfelelő súlyt hozni, ezáltal nehézsúlyban tudtam elindulni. Én voltam a legkisebb a mezőnyben, a második legkönnyebb is majdnem 30 kilogrammal nehezebb volt nálam. A riválisok között több világ- és Európa-bajnok is volt, sőt a döntőt egy hétszeres világbajnokkal vívtam. Ugyan a fináléban kicsit sikerült megakasztanom, de 130 kilogrammosként fölényben volt.

 

A sárosdiak nem sokáig pihenhetnek, Verbóczkira már szombaton nemzetközi juniorverseny vár, míg két hét múlva hazai mezőnyben bizonyíthatnak az országos bajnokságon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában