Frissen Fejérből

2022.02.03. 22:12

A Fehérvár az idei szezonban hibátlan a Ljubljana ellen

A Hydro Fehérvár AV19 jégkorongcsapata csütörtök este a HK SZ Olimpija vendégeként lépett jégre.

Beke Zsombor

Forrás: HK SZ Ljubljana

HK SZ Olimpija – Hydro Fehérvár AV19 1-4 (1-1, 0-1, 0-2)

Ljubljana, 700 néző. V.: Bostjan, Piragic, Hribar, Zgonic

HKO: Kolin – Stebih, Piche, Murphy, Tomazevic, Kapel – Crnovic, Magovac, Leclerc, Simsic (1), Pance 1 – Erving, Cepon, Sturm, Sodja, Maia – Logar, Jezovsek, Koblar, Cepon, Ropret. Vezetőedző: Mitja Sivic

AV19: Tirronen – Fournier 1, Nilsson, Shaw 1 (1), Hári, Kuralt (2) – Horváth M., Campbell, Erdély 1, Sarauer, Petan (1) – Dahlroth, Szabó D., Magosi, Jacobs (1), Terbócs 1 – Dobmayer, Ambrus G., Rétfalvi, Mihály. Vezetőedző: Kevin Constantine.

Kiállítások: 2, ill 4 perc

Kapura lövések: 26-25.

 

Továbbra sem volt teljes a Volán kerete. Ugyan Magosi Bálint visszatért az együttesbe, de Bartalis István és Németh Kristóf betegség, Josh Atkinson kisebb sérülés miatt nem állhatott a Kevin Constantine vezette szakmai stáb rendelkezésére.

A találkozó visszafogott tempóval kezdődött, az első lehetőség Jacobs előtt adódott, aki fonákkal tette kapu mellé a pakkot. Három perc elteltével megszületett a Fehérvár első gólja. Kuralt szerezte meg a korongot a sarokban, gyorsan középre tálalt Shaw elé, aki nem sokat vacakolt és egyből a kapuba bombázott, 0-1. Átvette az irányítást a Ljubljana, majd a 10. minutumban Horváth Milán kék vonalon eladott korongja után Pance léphetett ki ziccerbe, és a támadó nem hibázott, 1-1. A továbbiakban mindkét védelem ingatag lábakon állt, de veszélyesebb helyzetek a hazaiak előtt adódtak, majd a játékrész végén szlovén emberelőnyt kellett átvészelnie a Fehérvárnak, de Tirronen állta a sarat.

 

A második harmadban 41 másodperc eltelte után Fournier lódult meg a saját kapujától, végigcikázott a komplett hazai védelmen, majd szép mozdulattal kilőtte a jobb alsót, 1-2. Az idő múlásával egyre magabiztosabban játszott Kevin Constantine alakulata. Terbócs ziccerénél, majd Kuralt közeli kapáslövésénél is nagyot fogott Kolin. A harmad közepén az agilis első sor beszorította a Ljubljanát, de Shaw nagy helyzete is kimaradt. Nyolc perccel a játékrész vége előtt megingott a vendégek hátsó alakzata, de Tirronen túljárt Sturm eszén, a túloldalon Erdély ziccerét fogta a szlovénok kapusa. A harmad utolsó percei a szlovénoknak sikerült jobban, de szerencsére öt a négy ellen sem sikerült egyenlíteniük.

 

Nilsson hatalmas blokkjával kezdődött el a záróetap, Simsic kísérletét védte le a svéd bekk. Kiegyenlített játék zajlott a jégen, de nagyobb veszély a Fehérvár támadásaiban volt, de az utolsó passzokba többször is hiba csúszott, majd Shaw nagy lehetőségénél Kolin védett nagyot. A játékrész közepén emberelőnyben játszhatott a Volán. A fórba bár nehezen lendült bele az AV19, de végül Terbócsnak sikerül belőnie a kék-fehérek harmadik gólját, 1-3. Az utolsó percekben rohamozott a Ljubljana, de Erdély üres kapus gólja eldöntötte a három pont sorsát, 1-4. Pénteken 19.15-től Székesfehérváron találkozik egymással a két csapat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában