Frissen Fejérből

2022.01.24. 17:30

Zsinórban harmadjára csak az ezüst jutott a Volánnak

A hétvégi EXIM Magyar Kupa Final Four nem úgy sikerült a Hydro Fehérvár AV19 jégkorongcsapata számára, mint ahogy eltervezték a klubnál.

Beke Zsombor

Forrás: Kricskovics Antal/Fejér Megyei Hírlap

Pedig előzetesen a Volán számított a kupa esélyesének, és a sorsolás alapján úgy tűnt, ha Háriék sikerrel abszolválják a Ferencváros elleni elődöntőt, a fináléban az Erste Liga középmezőnyéhez tartozó DEAC, vagy a DVTK ellen is könnyebb dolga lehet a csapatnak. Nem így lett, Kevin Constantine együttese bár az FTC-Telekomot nagy különbséggel, 5-0-ra legyőzte, a döntőben nem sikerült a DEAC-ot legyűrni.

–  A mérkőzés nagyon szoros volt, az első harmadban sok esélyünk volt gólt szerezni. A Debrecen jól játszott, szép gólokat szereztek, de pár góljuk a szerencsén múlott. 53 kapura lövésünk volt, ez a legtöbb, amit a szezonban eddig elértünk, de a kapusuk nagyon jól játszott, nem tudtunk neki gólt lőni. Ilyen a hoki, a nap végén az számít, hogy ki szerzett több gólt. Gratulálok a Debrecennek, jól játszottak.

Ami az idei döntőt illeti, a DEAC nagy lendülettel kezdte a találkozót, egy harmad után 2-0-ra vezettek a hajdúságiak, majd a középső játékrészben Novothny is betalált, amivel már három gólos volt a hátrány. Nem játszott igazán jól a Fehérvár, sok volt a pontatlan passz, de Németh 30. percben szerzett gólja visszahozta az aranyérmes reményeket. A záróetapban hiába váltott sebességet és egyenlített ki az AV19, Sági gólja és Hetényi Zoltán kiváló kapusteljesítménye eldöntötte a kupa sorsát.

A Fehérvárnak az ezüstéremmel kellett tehát beérnie, csak úgy mint az elmúlt három évben. Ami valljuk be nem túl szép statisztika a papíron a legjobb magyar klubcsapattól, a magyar jégkorong zászlóshajójától. A tények magukért beszélnek. Két esztendővel ezelőtt az FTC tréfálta meg a Volánt, a 2021-ben és 2022-ben pedig a Debrecen.

Az AV19 háza táján bár a felkészülés a koronavírus-fertőzések miatt korántsem volt ideális, a cél így az az aranyérem megszerzése volt az ICEHL tabelláján a harmadik helyet elfoglaló együttestől. A tavalyi szezonban a Magyar Kupa előtt szerződést hosszabbító Antti Karhula állásába került a kupakudarc, Kevin Constantine pozíciója azért jó eséllyel a kiváló bajnoki szereplés és a nehézkes körülmények miatt nincs veszélyben. Mindenesetre elgondolkodtató, hogy zsinórban harmadik évben miért nem tudja a Volán megszerezni az aranyérmet, holott a keret erőssége alapján minden alkalommal esélyesként lép jégre a hazai porondon. Talán majd jövőre sikerül…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában