Nem okoztak csalódást a fiúk

2022.01.24. 17:14

Voltak biztató pillanatai a DKSE-nek

A férfi röplabda Extraliga 8. fordulójában a DKSE a MAFC-BME csapatától egy szettet tudott „csenni”, és aránylag szoros meccset játszott velük, ám az idei első siker még továbbra is várat magára.

Káldor András

Dicséretesen küzdött a DKSE (fekete) csapata

Forrás: A klub

MAFC-BME – Dunaújvárosi KSE 3:1 (19, –25, 22, 21)

Budapest, 75 néző.

Vezette: Selega Balázs, Kiss Zoltán.

MAFC-BME: Gálvez 3, Godoi 12, Lescay 19, Szabó Barna 14, Krupánszki 14, Eke 5. Csere: Benkő (liberó), Szabó Balázs 1. Vezetőedző: Nagy Péter.

DKSE: Farkas 4, Hatvany, Kecskeméti 18, Kisházi, Pavljuk 28, Laczi 11. Csere: Sümegi (liberó), Tamási 1, Gutiérrez 1, Tajti. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

A DKSE együttesében bemutatkozott a két télen igazolt légiós, a 22 évében járó ukrán szélső Vladiszlav Pavljuk és a 29 éves, szintén szélső poszton bevethető uruguayi Mauricio Gutierrez Dufour is.

A vendéglátók az összecsapás elején gyors labdameneteket követően ugyan 3 pontos előnyt harcoltak ki, de a DKSE Pavljuk pontjaival próbálta a lépést tartani (7:5). Ez lényegében kitartott a szett hátralevő részében is, bár a legnagyobb gondot a hibás nyitások, és a hazaiak sáncával szembeni erőtlen játék jelentette. A második játszma rendkívül szoros küzdelmet hozott, az újvárosiak jól állták a sarat, többször közel voltak a szettnyeréshez, mely végül Kecskeméti Bálintnak köszönhetően meglett.

A harmadik etapban ismételhettek volna a piros-fehérek, de a vége a fővárosiaknak jött össze, és nyertek egy lepattant labdával. Majd a negyedik felvonásban már kijött a különbség a felek között, dacára annak, hogy egy pontra megközelítették a hazaiakat a Tomanóczy-tanítványok (12:11), de a rutinosabb MAFC-BME nem engedte kiénekelni a sajtot a szájából. Mindenesetre a jövő tekintetében bíztató és fejlődő játékot nyújtott a DKSE.

- Másfél hónap kihagyást követően jó volt ismét mérkőzést játszani. A harmadik szettben meg volt az esélyünk arra, hogy meglepetést okozva pontot raboljunk a MAFC-tól, ezzel azonban a fiatalságunkból származó rutintalanságunk miatt nem tudtunk élni. Fontos, hogy tanuljunk az elkövetett hibáinkból - mondta értékelésében Tomanóczy Tibor vezetőedző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában