A jövő röplabdázóiért

2022.01.25. 19:55

Újabb taggal bővült a MÁV Előre Sport Akadémia

Négyoldalú megállapodást kötött a MÁV Előre Sport Club, a MÁV Előre Sport Akadémia, az Észak-dunántúli Röplabda Akadémia, valamint a Dabronc Marcal-völgye Egyesület.

Káldor András

Simon Lajos, a Dabronc Marcal-völgye Egyesület, és Tálos Péter a MÁV Előre elnöke

Forrás: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A Pannon Egyetem után a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusszal, valamint a Veszprémi SC-vel is együttműködési megállapodást kötött a MÁV Előre Sport Club, a sportolók különböző területeken történő segítése érdekében. Most pedig újabb sportklub csatlakozott a fehérváriakhoz, a Dabronc Marcal-völgye Egyesület képviseletében Simon Lajos elnök írt alá szerződést velük.

- Amikor én a MÁV Előre SC élére kerültem, és a tagság megbízott a vezetésével, Nagy Róbert elnök úrral illetve Tálos Péterné Rozsinszky Ritával,  az Észak-dunántúli Röplabda Akadémia ügyvezetőjével elhatároztuk, hogy Észak-Dunántúlon felépítünk egy olyan nemzetközi színvonalú utánpótlásbázist, amely megpróbálja végig kísérni a röplabdázni vágyó gyermekek fejlődését egészen az általános iskolás kortól odáig, hogy egyetemre mennek, és a felnőtt csapatok meghatározott játékosaivá válnak. Ennek a rendszernek a kiépítéséhez tartoznak azok az állomások, amelyeket már korábban létrehoztunk, és szerződéseket kötöttünk, így a Pannon Egyetemmel és a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campuszával. Ezeknek a megállapodásoknak és rendszernek az infrastruktúrájának az egyik nagyon fontos eleme lesz, az Észak-Dunántúli röplabda utánpótlás műhelyek közül talán az egyik legsikeresebb és számunkra legkedvesebb, a dabronci, amely mind a fiúkkal, mind a lányokkal hosszú évek óta foglalkozik és szép eredményeket ér el. Ezzel a megállapodással megpróbálunk majd azoknak a fiataloknak, akik Dabronc-Sümeg környékén nem tudják folytatni a pályafutásukat, lehetőséget adni többek között arra, hogy Székesfehérváron a MÁV Előre SC kötelékében tudják majd a röplabdázó tudásukat tovább mélyíteni. Emellett természetesen nagyon fontos számunkra, hogy egységes szakmai alapokat biztosítsunk. Mi igyekszünk, és minden erőnkkel törekszünk arra, hogy nemzetközi színvonalú tudással rendelkező szakembereket hozzunk ide, és ennek a jegyében lett szakmai igazgatónk Koch Róbert, a felnőtt férfi válogatott szövetségi kapitánya. Ő hosszú évek tapasztalatával rendelkezik, játékosként, és edzőként egyaránt. Ezt a tudást szeretnénk megosztani egymással, és ennek a rendszerét kiépíteni. Úgy gondoljuk, együtt sokkal erősebbek leszünk! – tájékoztatta a sajtó képviselőit Tálos Péter, a MÁV Előre SC elnöke.

- Az elmúlt években kifejezetten utánpótlással foglalkoztunk, bár már volt korábban felnőtt csapatunk az NB I-ben. A Sümeg együttesével voltunk kapcsolatban, ott viszont megszűnt a csapat, és így a gyerekek számára a sportéletút lehetősége lezárult. Évek óta kerestük a megoldást, hogyan tudnánk segíteni azoknak a gyerekeknek, akik az életük egy nagyon fontos szakaszában energiát áldoznak arra, hogy ők egészségesebbek legyenek mind lelkileg, mind testileg. Számukra akarunk egy életutat felvázolni sport és a tanulás tekintetében. Olyan partnert keresünk, amely ebben segítséget nyújt, és így találkoztak az elképzeléseink a MÁV Előre vezetőivel, akikkel sokéves sportbarátság fűz össze bennünket, és adtak lehetőséget számunkra ezzel a megállapodással – hangsúlyozta Simon Lajos, a Dabronc Marcal-völgye Egyesület elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában