A Fradi, aztán a Vidi

2022.01.24. 21:48

Spandler Csabáék a héten „belecsapnak a közepébe”

Mindössze egyetlen mérkőzést hagyott ki ősszel Spandler Csaba, a Puskás Akadémia védője, aki örül annak, hogy a két nagy ellenféllel mindjárt a tavaszi rajton találkoznak.

Németh Krisztián

Forrás: Török Attila/MW/archív

Csütörtökön a címvédő Ferencváros, vasárnap pedig a MOL Fehérvár lép pályára a Pancho Arénában, azaz a zöld-fehérek elleni 4. fordulóból bepótolt mérkőzést követően a rendes menetrend szerint is az élvonal egyik legerősebb csapata látogat Felcsútra. 

– Mindenki egészséges, és a legerősebb keretünkkel tudunk készülni az idei bajnoki rajtra – szögezte le Spandler Csaba, a PAFC hátvédje, aki kihagyhatatlan a csapatból, a Mezőkövesd elleni bajnokit leszámítva minden mérkőzés első percétől az utolsóig ott volt a hátsó alakzat tengelyében. Nem hiába kapott meghívót Marco Rossitól Lengyelország, és San Marino ellen a válogatottba. 

– Örülök, hogy a Ferencváros, egyértelműen a mezőny legerősebb, és a bajnoki címre leginkább esélyes csapata ellen kezdünk. Mindig jó, kiélezett meccset játszunk velük. Jó, hogy velük indítjuk a tavaszi szezont, mert mindenki megmutathatja ellenük, mit tud, ráadásul egy jó eredmény önbizalmat adhat a folytatásra. Náluk az új vezetőedzővel mindenki tiszta lappal indul, ezért kettőzött erővel fognak játszani, biztosan nagyon motiváltak lesznek. Legutóbb emberhátrányban szereztünk pontot a Ferencváros ellen, embert próbáló feladat volt, ezen a mérkőzésen megmutattuk, hogy van karakterünk. Tavaly januárban ugyanígy ellenük kezdtünk, vezettünk 1-0-ra, és a vége felé tudtak egyenlíteni. 

„Szépen belecsapunk a közepébe” – teszi hozzá a 25 éves hátvéd, mert hétvégén már a megyei rivális MOL Fehérvár ellen bizonyíthat. Számára az egyik legfájóbb pont a gól nélküli döntetlennel záruló székesfehérvári derbi. 

– Az első félidőben eldönthettük volna a mérkőzést, el kellett volna hoznunk a három pontot. A Vidivel is ugyanolyan jó meccseket szoktunk játszani, mint a Ferencvárossal. Hattól tizennégy éves koromig voltam a Vidiben, ezt követően kerültem át Felcsútra. A fehérváriak az őszi szezon végére kezdtek visszarázódni a helyes útra, stabilabbak lettek, az átigazolási híreket elnézve pedig igyekeznek erősíteni. 

A Puskás Akadémia Ferencváros elleni mérkőzése csütörtökön 18.30 órakor kezdődik a Pancho Arénában, a MOL Fehérvár elleni mérkőzés kezdőrúgását pedig vasárnap délután egy órakor végzik el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában