Nem elfogadható hozzáállás

2022.01.10. 16:13

Pongó Marcell ilyen szintű dekoncentráltságot még nem látott

Gyenge játékkal szendetett vereséget az Alba kosárcsapata Nyíregyházán. Az irányító szerint botrányos volt a hozzáállás.

Horog László

Forrás: Pusztai Sándor/MW

A koronázóvárosiak a kezdés után a válogatott hátvéd, Vojvoda duplájával szereztek vezetést Nyíregyházán, aligha gondolták, hogy a mérkőzésen ekkor vannak előnyben utoljára. A hazaiak átvették az irányítást, az ötödik percben a látogatók egalizáltak, a folytatásban azonban a Nyíregyháza akarata érvényesült, a vendéglátók megérdemelten nyertek 105-79-re. A Fehérvár ezzel visszacsúszott a tabella 8. helyére.

– Ilyen mentalitást és hozzáállást régen nem láttam az általam irányított csapattól, mint amit a Nyíregyháza ellen mutattunk. Mióta itt vagyok, már megtanultam, hogy az Albát irányítani, valamint itt játszani megtiszteltetés, ebben a klubban mindenkinek kötelessége száz százalékon pörögni. Ezzel szemben ezúttal Pongó Marcellen kívül csak lézengtek a pályán játékosok, amit továbbra sem tudok elfogadni - közölte Matthias Zollner, a kék-fehérek vezetőedzője.

A hazai szakvezető, Pethő Ákos elégedett volt a mutatott játékkal és az eredménnyel.

– Nagyon jól kezdtünk, a ritmust végig tudtuk tartani, megtaláltuk a helyzeteket, emiatt alakult jól a dobószázalékunk. Akadt olyan időszak, amikor túlpörögtünk, feleslegesen siettettük a támadásokat, miközben az Alba nagy nyomást is helyezett ránk. Ezt is jól kezeltük, nagy különbségű, megérdemelt győzelmet arattunk.

A nyírségiek egyik legjobbja a hátvéd, Nigel Johnson volt, aki 26/12 ponttal jelentkezett, négy triplát hintett. „Mi vittük be az első ütést, amivel vezetést tudtunk szerezni, az egész meccsen domináltunk, ez volt a legjobb csapatmunka, amit a szezonban nyújtottunk.”

A fehérváriaknál kevés volt a jó teljesítmény, a válogatott irányítóra, Pongó Marcellre nem lehetett panasz, 14/3 ponttal és hasznos játékkal jelentkezett.

– A nyíregyháziak szépen játszottak, amit hagytunk is nekik. Nem túl hosszú az eddigi a karrierem, de ilyen szintű dekoncentráltságot még nem láttam. Elnézést kérek a szurkolóinktól, ez a teljesítmény sajnos botrányosra sikerült. Lehet rosszul játszani, dobásokat kihagyni, de az, hogy nem törődünk a mérkőzéssel és nem harcolunk, az egyszerűen elfogadhatatlan. Azzal, hogy idegenben nyertünk a bajnok Szombathely ellen, talán elhittük, hogy hirtelen jó csapat lettünk. Ez biztosan nincs így, az utóbbi két meccsen, a Paks ellen és a Nyírségben gyengén teljesítettünk. Elsősorban a fejekben kell rendet tenni, hazamenni és tükörbe nézni. Van még hátra kilenc mérkőzés az alapszakaszból, össze kell szednünk magunkat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában