Minden súlycsoportban

2022.01.28. 08:00

Országos döntőbe léptek az enyingi grundbirkózók

Foghíjas csa­pattal indult a grundbirkózó diákolimpia országos elődöntőjén az enyingi Batthyány Fülöp Gimnázium és Általános Iskola együttese, de így is kiharcolta a finalista tagságot.

Ferencz Balázs

Piros Tibor edző, Bocskai Botond, Pavelka Levente, Rafael Krisztián, László Sándor, Kató Barnabás

Forrás: Iskola

Megbetegedések miatt hét helyett csak öt versenyzővel vette fel a küzdelmet az enyingi Batthyány Fülöp Általános Iskola grundbirkózó csapata a diákolimpiai elődöntőn. A II. korcsoport kilenc iskolai egységet felsorakoztató mezőnyében az enyingi fiatalok egyedüliként szerepeltek csonka csapattal, így mind az öt súlycsoportban oda kellett tenniük magukat az ifjaknak, hogy a létszámhátrányt eredményességgel kompenzálják. A „lyukas” súlycsoportokban az ellenfelek kapták a győzelemért járó pontokat, de az enyingi legények így is a második helyre elegendő pontszámot gyűjtöttek. Kiemelkedő teljesítményükre azonban a döntőben már béklyót kötött a létszámhiány, azonban vigasztalhatja Piros Tibor tanítványait, hogy a második pozícióval is jogot szereztek az országos döntőn való indulásra. Ahol remélhetőleg már teljes létszámmal grundbirkózhatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában