Frissen Fejérből

2022.01.27. 14:38

Nem biztos, hogy jó az irány a jégkorong világbajnoksággal kapcsolatban

A Magyar Kupa hétvége és a jégpályák éjszakájának kapcsán illusztris vendég látogatott Magyarországra a közelmúltba. A Nemzetközi Jégkorong Szövetség elnöke, Luc Tardif utazott hazánkban, ahol a honi szövetséggel tárgyalt, illetve kiderült, tervben van a magyar válogatottat is felvonultató divízió I/A átalakítása is.

Beke Zsombor

Forrás: MW archív

Az IIHF elnöke sűrű magyarországi programjában szombaton szerepelt a Székesfehérváron megrendezett Magyar Kupa elődöntőinek is a megtekintése, majd a fővárosban tárgyalt a honi szövetség képviselőivel. Kiderült, hogy a nemzetközi szövetség tervei között szerepel, hogy Magyarországot is magába foglaló divízió I/A-t és I/B-t összevonnák, és egy tízcsapatos másodosztály alakulna ki. A felvetéssel kapcsolatban megkerestük Kovács Csabát, a Fehérvár AV19 és a magyar válogatott korábbi játékosát, az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia szakmai igazgatóját.

– Nem tudom egyelőre hova rakni a hírt. Ettől a lépéstől inkább az elit országok zárnának össze, kevésbé nyitnának a kisebbek fele, legalábbis nekem ez is az olvasata ennek a javaslatnak. Jobban örülnék, hogy ha a jégkorongunk a magasabb jegyzett országok után mehetne, vagy hozzájuk közeledhetne, csatlakozhatna. Az lenne nyilván a legjobb, hogy ha minél többet lennénk fent az A csoportban, de ez nem egyszerű folyamat. Azt is figyelembe kell venni, hogy ebben az új tervezett rendszerben hány jó mérkőzés lenne, hiszen szakmailag mindig az a szerencsésebb, ha szorosabb találkozókat vívnak a csapatok. Talán az megfontolandó lenne, hogy mielőtt a végső döntést meghozná az IIHF vezetősége, előtte egy próbatornát rendeznének. Rendezvényszervezési szempontból nagyobb eseményről beszélünk, több ország szurkolója látogatna el a vb-re, de abban viszont nem vagyok biztos, hogy szakmailag nagy előrelépést jelentene a mezőnynek, hiszen a jelenlegi I/A-s csapatok B-és gárdákkal találkoznának. Inkább azon kéne dolgozni, hogy hogyan lehetne minél több jobb csapattal találkozni – zárta gondolatait Kovács Csaba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában