Jégkorong

2022.01.21. 07:12

Nehéz sorozat előtt állnak a Titánok

Egy nappal a magyar jégkorong napját megelőzően kezdi meg a Titánok együttese pénteken 16 órakor a MAC HKB Újbuda elleni találkozóval hat összecsapásból álló hazai sorozatát.

Káldor András

Legutóbb a MAC (kék) hazai jégen nyert 4-2-re

Forrás: Mudra László

Minden kétséget kizáróan a kék-fehérek sorsdöntő tíz nap elé néznek, hiszen ezekkel a mérkőzésekkel akár meg is alapozhatják azt, hogy a rájátszásba érjenek, azaz az első tíz csapat között végezzenek. Természetesen ez így kimondva sokkal egyszerűbbnek tűnik, mint a jégen mindezt megvalósítani. Ennek első lépése lesz a mai mérkőzés a tabellán 6. helyen tanyázó MAC HKB Újbuda gárdájával. Szóval, ez egyáltalán nem lesz sétagalopp, már csak azért sem, mivel a fővárosi együttes eddig kettőből kétszer diadalmas­kodott.

 

Október közepén egy háromgólos meccs végén a MAC örülhetett, hiába adta ki szívét-lelkét a fehérvári csapat, Keegan Dansereau ember­előnyből elért találata döntött. Ráadásul csak két perccel a meccs vége előtt sikerült megszereznie Kangyal Balázs vezetőedző tanítványainak a vezetést, köszönhetően az akkor 97 százalékos védési hatékonyságot produkáló Konstantin Belomojevnek.

 

Majd december 22-én magabiztos, 4-2-es sikert ért el a MAC, főként a hárompontos Tóth Richárdnak ­köszönhetően. A fehérváriak túl vannak egy három vereségből álló erdélyi túrán, mely akár lehetett volna szebb is, de igazán nem tudták megszorongatni vendéglátóikat, talán a Gyergyói HK elleni párharcban lett volna a legtöbb sansz, ám ez is 4-2-es hazai győzelmet hozott.

 

A MAC HKB Újbuda eddigi 32 meccséből 15 alkalommal nyert rendes játékidőben, kétszer pedig hosszabbítás után. Ami a vereségeket illeti, öt hosszabbítás utáni és tíz rendes játékidős pontvesztésük van. Legutóbb január 16-án léptek jégre, hazai pályán fogadták az UTE csapatát, amely ellen 3-2-es vereséggel zártak. A csapat legjobb pontszerzője az idény közben távozó Trevor Gooch, mögötte Schlekmann Márk áll 31 találkozón szerzett 34 pontjával. Az azonban egészen biztos, hogy az UTE elleni mérkőzésen a játékvezetővel szembeni magatartása miatt (botjával megütötte a bírót – a szerk.) az eddig 37 pontot elérő Jakub Izacky hétmeccses eltiltást kapott, így ő nem fog pályára lépni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában