Bajnokság

2022.01.26. 11:25

Mozgolódnak az ifjú Fejér megyei rögbisek

A Velence Tavi Rögbi Sportegyesület rendezte az Országos Szalagos Terem Rögbi Bajnokság I. fordulóját.

Káldor András

Az U 10, U 12 és U 14-es korosztályokban döntően Fejér megyei csapatok vettek részt a szalagos megmérettetésen. A szalagos rögbiről annyit kell tudni, hogy egy gyorsan változó, non-kontakt labdajáték, amelyben fiúk és lányok együtt játszhatnak. Biztonságos, ütközések nincsenek benne, ugyanakkor teljes játékélményt ad, mert megőrizte az eredeti rögbijáték izgalmát, vibrálását.

Az U 10-es korosztályban csak székesfehérvári iskolai csapatok vettek részt. Itt az első helyen a Vörösmarty Általános Iskola végzett az István Király Általános Iskola és a Táncsics Mihály Általános Iskola együttesei előtt.

Az U 12-es korosztályt az Esztergomi Vitézek nyerték a Velence és a Nádasdladány gárdáit megelőzve.

Az U 14-es korosztályban a Nádasdladány zárt az élen, itt a Fekete Oroszlánok a második, a Velence a harmadik, míg a Fehérvár Rugby Club a negyedik lett.

 

A második fordulót az Fehérvár Rugby Club rendezi majd február 13-án.

 

- Az U10-es korosztályban, elinduló gyerekek a kihelyezett iskolai edzéseknek köszönhetően még csak ismerkednek a sportággal. Külön öröm, hogy az iskolákban már lehet foglalkozásokat tartani. Az István Király Általános Iskolában 23. éve, míg a Táncsics Mihály Általános Iskolában 17 esztendeje vannak edzéseink. Ezek az intézmények alkotják klubunk bázisát. – tájékoztatta lapunkat Gyolcsos Ferenc, az FRC ügyvezetője.

 

kép alá: A szalagos rögbi lényege, hogy nincs testi kontaktus a játékosok között, de így is teljes játékélményt ad

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában