Kosárlabda

2022.01.12. 13:17

Jobb játékot vár az Alba légiósa, Shaheed Davis

A csarnok büféjében dupla kávét rendel, majd pár perccel később még egyet elkortyolgat.

Horog László

Forrás: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

-Bírom, frissen tart. Az átállás miatt eleinte fáradtabb voltam, ahogy múlnak a napok, egyre jobban megszokom az új időrendet – mondja a fehérváriak utolsóként érkező légiósa, az amerikai Shaheed Davis.  A 206 centiméterre nőtt center két hete érkezett, a Falco elleni, bravúros, idegenbeli győzelemnél még nem lépett pályára. Ugyanis két nappal korábban landolt, a derbi előtt mindössze egyszer edzett a társakkal. Azonban a DEAC és a Nyíregyháza ellen már ott volt a parketten az Alba 27 éves centere, Shaheed Davis. Az amerikai magasember a Debrecen ellen kezdett, 9 pontot gyűjtött, legutóbb, a Hajdúságban 6 pontot termelt. A Fehérvár mindkét meccset elvesztette, a DEAC 90-80-ra, a Nyíregyháza 105-79-re verte a kék-fehéreket.

- Bízom abban, hogy rövidesen győztes meccsen is pályára léphetek, talán már pénteken este összejön, hazai pályán a Pécsi VSK ellen. Jól érzem itt magam, remélem, az eredmények is javulnak.

Davis az egyetemi évek után egy szezont Angliában töltött, a Sheffield Sharks együttesénél, majd Irakba szerződött, az Al Nift csapatához, ahol nem időzött sokat. A 2017-18-as idényben megfordult Bulgáriában, Észak-Macedóniában és Ukrajnában, utóbbi helyen remekül teljesített, bajnok lett az idény legjobb ötösének tagja. Az olasz élvonalba, a Cantu gárdájához vezetett az útra, az idény végén Japánba szerződött, két évet húzott le a második vonalban, előbb a Fukushima, utóbb a Kumamoto csapatánál.

- Jól éreztem magam Japánban, a másodosztály színvonala kimondottan jó. ráadásul komoly pénzt fizetnek a szigetországban. Azonban két idény elég volt, tavaly novemberben Izraelben szerepeltem, egyhónapos szerződést kötöttem, a megállapodás lejártával távoztam. Aztán otthon vártam ajánlatra, ami meg is érkezett Fehérvárról. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában