Frissen Fejérből

2022.01.19. 12:03

Martins Laksa szerződést bontott, családi okok miatt távozik Fehérvárról

A lett bedobó családi okok miatt távozik Fehérvárról.

Horog László

A lett kosaras, Martins Laksa távozik Székesfehérvárról

Forrás: Horog László/Fejér Megyei Hírlap

Augusztus közepén érkezett a koronázóvárosba a 3-as és 4-es poszton is bevethető Martins Laksa, ugyanis az előzőleg szerződtetett amerikai Donte Thomas nem ment át az orvosi vizsgálaton, gyorsan kellett gondoskodni a pótlásáról. A balti kosaras kiváló megoldásnak tűnt. Tizenkilenc évesen mutatkozott be a kontinensen jól ismert a VEF Riga csapatában, majd játszott a szintén élcsapatnak számító, a nemzetközi porondra rendszeresen kilépő Ventspils és Jürmala gárdájában, aztán pattogtatott a Valmiera Glas nevű egyletben.

 

Négy éve, 2017 nyarán a spanyol Monbus Obradoiro CAB profija lett, két évet húzott le délen, 2017-ben Lengyelországba, a Start Lublin csapatához igazolt. A legutóbbi idényt Spanyolországban, a Movistar Estudiantesnél - a Falco klasszisa, Perl Zoltán korábbi munkáltatójánál - kezdte, azonban néhány meccs után váltott, a 2020-21-es bajnokság jelentős részét újra előző lengyel klubjánál, a Lublinnál töltötte. Újfent meghatározó játékosnak bizonyult, 13,5 pontot szórt a meccseken, továbbá szedett 3,7 lepattanót és kiosztott 1,5 gólpasszt.

 

A szezon első részében, a szlovén szakvezető, Dejan Mihevc időszakában Laksa egyértelműen vezéregyéniségnek, kulcsfigurának számított a Gáz utcában, de az edzőcsere óta egyre inkább háttérbe szorult. A legutóbbi, Pécs elleni, múlt hétvégi bajnokin a cserék közül mindenki szóhoz jutott, de Laksa nem lépett parkettre a 103-68-ra, könnyedén nyert mérkőzésen. Láthatóan nem is villanyozta fel a helyzet, hogy nem kapott lehetőséget Matthias Zollner vezetőedzőtől.

 

A fehérváriak ügyvezetője, Simon Balázs arról tájékoztatta szerkesztőségünket, Martins Laksa családi okok miatt távozik Fehérvárról, közös megegyezéssel bontottak szerződést.

 

- Köszönjük egyesületünkért tett szolgálatait, további pályafutásához sok sikert kívánunk – közölte Simon. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában