Téli Műfüves Bajnokság

2022.01.16. 14:00

Jó erőfelmérő lesz ez majd a bajnoki rajt előtt

Az MLSZ Fejér Megyei Igazgatósága a 2021/2022-es idényben is megrendezi a téli holtszezonban a Téli Műfüves Bajnokságot.

Káldor András

Minden évben rangos tornának számított a Téli Műfüves Bajnokság

Forrás: Kricskovics Antal

Pontosan tíz évvel ezelőtt írta ki első alkalommal az MLSZ Fejér Megyei Igazgatósága a Téli Műfüves Bajnokság küzdelmeit. Előtte a 2012/2013-as szezonban már a Téli Kupa égisze alatt rendeztek felkészülési tornát, ám szervezetten, több helyszínen egy évvel később indult útjára a labda. A bajnoki küzdelmek életre hívásával az MLSZ Fejér Megyei Igazgatóságának fő célja a csapatok téli felkészülésének elősegítése, valamint folyamatos és színvonalas versenyzésének biztosítása. Mivel a megmérettetés az előző évben a pandémia miatt nem került megrendezésre, így természetesen a csapatok, amelyek a felkészülésük szerves részét képezi a torna már várták az idei sorsolást, illetve csoportbeosztást. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy a bajnokságba indulási (nevezési) jogával élő sportszervezet csapatának, ha nevezését jogerősen elfogadták, részvételi kötelezettsége van. Ez azért fontos, mert előfordult a korábbi években olyan eset, hogy egy-egy mérkőzés, nagyobb arányú vereség után „elment” a kedve a csapatnak, és nem folytatta, pedig még lett volna meccse, és így a későbbi ellenfele játéklehetőség nélkül, hoppon maradt. Más kérdés, és ugyancsak lényeges információ az indulók számára, hogy az a csapat, amely első alkalommal nem áll ki, akkor a mérkőzés 3 pontja 3-0-s gólkülönbséggel a vétlen csapat javára kerül jóváírása. A második ki nem állás után a csapatot a bajnokságból kizárják.

 

A tornára 48 együttes nevezését fogadta el a versenybizottság. A csapatokat 12 négyes csoportba osztották, amelyek nyolc helyszínen, Székesfehérváron, Martonvásáron, Sárbogárdon, Agárdon, Móron, Csákváron, Iváncsán, Dunaújvárosban küzdenek meg majd a helyezésekért. Minden csoportban a csapatok egyszer találkoznak az ellenfeleikkel, majd az azonos helyszínen mérkőző csoportok azonos helyén végző csapatai játszanak egymással helyosztót. Amennyiben a rendes játékidőben döntetlen az eredmény, akkor a helyezést a büntetőrúgásokkal döntik el.

 

A csoportok beosztása: 

 

Csákvár csoport: Szár, Szárliget, Újbarok, Vértesacsa 

Gárdony csoport: Baracska, Pákozd, Seregélyes, Velence 

Iváncsa csoport: Adony, Beloiannisz, Ercsi Kinizsi, Kulcs 

Dunaújváros csoport: Baracs, Mezőfalva, Nagykarácsony, Rácalmás 

Főnix „A” csoport: Aba Sárvíz, Enying, Főnix FC, Szabadbattyán 

Főnix „B” csoport: LMSK, Polgárdi, Sárosd, Videoton Baráti Kör 

Martonvásár „A” csoport: Bicske II, Gyúró, Mányi TK, Vál 

Martonvásár „B” csoport: Etyek, Kajászó, Martonvásár, Tordas R-Kord 

Mór „A” csoport: Bakonycsernye, Magyaralmás, Móri SE, Pátka 

Mór „B” csoport: Bodajk, Csór, Fehérvárcsurgó, Sárkeresztes 

Sárbogárd „A” csoport: Előszállás, Kisláng, Sárbogárd, Sárszentágota 

Sárbogárd „B” csoport: Káloz, Lajoskomárom, Sárbogárd U19, Vajta

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában