Vízilabda

2022.01.18. 16:32

Fontos rangadó az UVSE ellen

Az E.ON Női OB I. 9. fordulójában a Dunaújvárosi FVE vízilabdacsapata az UVSE-hez látogat szerdán 17.30-tól.

Beke Zsombor

Forrás: Laczkó Izabella/ Dunaújvárosi Hírlap

A női honi vízilabdát kétségtelenül évek óta uraló két csapat csap össze szerda késő délután a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában. Az idei bajnoki kiírásban azonban egy másik fővárosi gárda, az FTC-Telekom köpött bele kicsit a két gigász rivalizálásába, hiszen mindkét együttest megverték a zöld-fehérek. A legutóbbi fordulóban éppen az újpestiek szaladtak bele a késbe, de az ősz elején a DUE sem járt jól a népligeti kirándulással. Ebből kifolyólag a szerdai csata jelenleg nem az alapszakasz elsőségről szól, hanem arról, hogy melyik csapat lesz a Ferencváros első számú üldözője. A DFVE a téli szünet utáni első találkozón mindenesetre magabiztos győzelemmel hangolt a rangadóra, Gardáék hazai pályán 24-3-ra verték a ligautolsó győrieket.

 

– Várakozásoknak megfelelően magabiztosan nyertünk – tekintett vissza a Dunaújváros vezetőedzője, Mihók Attila. – Nyilván ezen a találkozón nem a végeredményen volt a hangsúly, hanem hogy újra megszokjuk a mérkőzéshangulatot. A célunk az volt, hogy viszonylag pontos és fegyelmezett támadójátékot és védekezést mutassunk be, ez megvalósult.

 

A szombati találkozón mindenki játéklehetőséget kapott, így a dunaújvárosi fiatalok és kiegészítő játékosok fontos tapasztalatokat gyűjthettek, így adott esetben nyugodtabb szívvel lehet őket élesebb körülmények között is bevetni. Nyilván az UVSE ellen valószínűleg nem ők döntik el a pontok sorsát, de fontos pihenőperceket adhatnak a húzóembereknek.

 

– A csapat aktuális formáját nehéz edzések alapján megállapítani, inkább a mérkőzéseken derül majd ki. A lényeg, hogy a lányok egységesen játsszanak, fontos, hogy mindenki átérezze a mérkőzés jelentőségét, remélem motiváltan és sikerorientáltan állunk hozzá a meccshez. Azt gondolom, hogy az UVSE-t csak felvillanyozta, hogy nyert az FTC ellenük. Mi is kikaptunk a Fraditól az alapszakaszban, így annyi a kérdés, hogy az első kört ki zárja jobb pozícióba, fontos három pontról beszélünk. Vérbeli rangadó lesz, mindenkinek a legjobbját kell nyújtania, a kérdés, hogy ki az, aki képest lesz erre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában