Öt edzésen túl

2022.01.03. 17:59

Fehérváron meghosszabbította szerződését, a tavaszt azonban Zalában tölti az Alba kosarasa, Takács Martin

A tavalyi szezonban többet játszott, mint a korábbi idények során, a 2021-22-es bajnokságban azonban kevés lehetőséghez jutott a kék-fehérek 21 éves tehetsége, Takács Martin.

Horog László

Fotó: Dömötör Csaba

Ikertestvére, Milán ezúttal jóval több időt tölt a játéktéren, Martin előbb meghosszabbította a nyáron lejáró szerződését két évvel, majd elkötelezte magát a tabella utolsó helyén szerénykedő, a várakozás alatt szereplő zalaegerszegiekkel. Január első napján, szombaton utazott Zalába, vasárnap és hétfőn is kétszer gyakorolt új társaival. Ha minden a tervek szerint alakul, szerdán este, a Kecskemét elleni hazai bajnokin ott lesz a parketten.

– A ZTE nagy múlttal rendelkező csapat, szeretném, ha előrébb kerülne a tabellán. Két-három hete már a levegőben lógott az átigazolásom, most sikerült megegyeznünk, olyan megoldást találnunk, ami az Albának, a ZTE-nek és nekem is megfelel. Szeretnék fejlődni, sok tapasztalatot szerezni és természetesen a csapatot segíteni. A következő szezonra reményeim szerint Fehérváron fogok készülni, a nyáron szeretnék visszatérni az Albához, azonban jelenleg csak a zalai feladatommal foglalkozom.

Takács Martin a 2018-19-es szezonban, a DEAC ellen mutatkozott be a spanyol Jesus Ramirez által irányított csapatban, testvére néhány héttel megelőzte. Azóta az első keret tagja, a tavalyi idényben – főleg a bajnoki rajt utáni időszakban - jobban élvezte a bizalmat, ezúttal epizódszerepekre kényszerült.

– A hangulat a legutóbbi győzelmek hatására természetesen jobb Fehérváron, mint Zalában, a cél az, hogy elinduljunk felfelé a tabellán. Polster Attila éveken át csapattársam volt a Gáz utcában, három éve együtt nyertünk bajnoki címet az U18-as, Pethő Ákos dirigálta csapattal. Egerszegen kedvesen fogadtak, bár idősebbek nálam, az utánpótlásban már játszottam Boniferttel, Hortival, Révésszel és Németh Ákossal. Remélem, a szerdai, KTE elleni bajnokin bemutatkozhatok új klubomban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában