Döntőzhettünk volna

2022.01.17. 19:23

Elsülhetett volna jobban is részünkről a megyei torna

A hétvégén került sor a Megyei Válogatottak Dél-Közép Dunántúli Regionális Tornájára, amelynek az MLSZ Fejér Megyei Igazgatósága adott otthont, három helyszínen. A kétnapos sorozat végén Baranya megye csapata örülhetett, megyénk legjobbjai a negyedik helyen zártak

Káldor András

Meglehetősen korán, a felkészülési időszak kezdetén találkozott az öt megye válogatottja Székesfehérváron. Eredetileg úgy volt, hogy a régió selejtezőjét 2021. december 4-én szombaton és december 5-én vasárnap rendezik, ám a pandémia ismételten közbeszólt. Ez az időpont mindenesetre egész biztosan jobban „feküdt” volna Fejér megye válogatottjának, ráadásul az ezt megelőző időszakban még tesztmérkőzéseket is lekötött számukra az MLSZ Fejér Megyei Igazgatósága. A megmérettetés résztvevői - az egyes megyék 22-es keretlétszámú amatőr válogatottjai – megyei I. vagy annál alacsonyabb osztályban szereplő labdarúgókból kialakított csapatok lehettek. Nem játszhatott a tornán az a labdarúgó, aki korábban bármikor profi szerződéssel futballozott, aki valaha akár egyetlen alkalommal is NB I-es mérkőzésen szerepelt, aki 2003. január 1-e után illetve 1982. január 1-je előtt született.

 

A megyei I. osztályú bajnokságban őszi első Főnix FC vezetőedzője, Pavlik József dirigálta a megyeválogatottat, bár az elején sok nehézséggel kellett szembenéznie, és a helyezés szempontjából sem a kedve szerint alakult a végeredmény, azért alapjába véve pozitívan nyilatkozott a mögötte hagyott két napról.

 

- Mindenek előtt szeretnék köszönetet mondani azoknak a játékosoknak, akik kellően komolyan vették ezt a megmérettetést. Örülök annak, hogy azért a végére - ha nagy áldozatok árán is - de sikerült összehozni a 22 fős keretet. Külön köszönetet szeretnék mondani ezért az Ercsi és a Sárbogárd vezetőségének, Sima mérkőzéssel indult torna 5-0-ra legyőztük Somogy megyét. Ennek az a pikantériája, hogy hiába nyertünk ekkora különbséggel a végén ők előttünk végeztek a tabellán, és ebben azért van némi ellentmondás. Baranya megye válogatottja kimagaslott a mezőnyből, jelen pillanatban olyan játékerőt képvisel, amellyel egyik csapat sem tudta felvenni nagyon a versenyt. Tolna megye ellen - amely két vereséggel a háta mögött kezdett ellenünk - aki látta azt tudja, hogy legalább tíz százszázalékos helyzetünk mellett a két kapufát is lőttünk, és egész egyszerűen, hogyha jövő karácsonyig játszottunk volna, akkor se rúgunk gólt. Ők kétszer jöttek át a térfelünkön, olyan nyomás alatt voltak, ennek ellenére elvesztettük a mérkőzés. Ez megtört bennünket, és Budapest ellen már nagyon nem tudtunk felállni. – hangsúlyozta a szakember.

 

Majd utalt arra, sajnálatos, hogy nem az eredeti időpontban játszották le a tornát.

 

- Azt is hozzá kell tennem hogy edzetlenül jöttek el a játékosok, volt olyan, akinél még el sem kezdődött a felkészülés. Vigyázni kellett rájuk nehogy megsérüljenek, az edzőkkel, akik elengedték őket megbeszéltem, hogy próbálom őket úgy beosztani, hogy ne legyen számukra nagy terhelés ez a két nap. Amennyire lehetett forgattam a csapatot, ha december elején játszotta volna le az együttes ez a tornát, és mindenki ott van a csapatban, akit meghívtam egészen biztos, hogy másképp alakul. Akkor még melegek voltak úgymond a lábak, és nagy valószínűséggel Baranya megyével döntőt játszunk, sokkal nagyobb esélyünk lett volna arra, hogy kivívjuk az első helyet. Így ez a harmadik-negyedik hely reális volt. Számomra megtiszteltetés és élmény volt a csapattal dolgozni, igen értékes emberekkel találkoztam. Azt mondtam az öltözőben, amikor elbúcsúztunk, hogy nagyon nagy alázattal álltak hozzá a munkához, hiszen két edzésünk volt a négy mérkőzés előtt. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában