Felkészülés

2022.01.23. 16:26

Egyre jobb formában a Vidi

Ugyan a kényszer szülte, de a Mol Fehérvár FC együttese egymás elleni játékkal zárta a téli felkészülést. A tavaszi rajt előtt csak két ellenféllel szemben meccselt a Vidi, de a játékosok szerint egyre jobb formába lendül a csapat.

Ferencz Balázs

Forrás: A klub

A koronavírus korábban elképzelhetetlen helyzetbe sodorta a labdarúgócsapatok zömét, a Mol Fehérvár FC-t is. A Vidi nem utazott el a spanyolországi edzőtáborba, s mindössze két (!) felkészülési meccsel a háta mögött lendül bele az OTP Bank Liga tavaszi mérkőzéssorozatába. A Zalaegerszegtől 1-0-s vereséget szenvedtek a piros-kékek, az osztrák Bundesliga 2. helyén álló Sturm Graz együttesét 2-0-ra verték Szabics Imre legényei. Akik vasárnap a Gyirmót FC Győrrel meccseltek volna, de az NB I sereghajtója lemondta a találkozót.

 

– A Sturm Graz elleni mérkőzés nehéz volt, hiszen amellett, hogy erős ellenféllel játszottunk, a meccset megelőző napokban többször is napi két edzésünk volt füvön és műfüvön egyaránt, valamint sokat készültünk a konditeremben is. Úgy érzem, hogy az eredmény mellett játékban is előreléptünk a korábbi, ZTE elleni találkozóhoz képest – vélekedett a klub honlapján Ivan Petrjak, a Vidi szélsője. – A legfontosabb most az, hogy az első bajnokira készen álljunk, az erre való felkészülést szolgálja majd ennek a téli időszaknak a hátralévő bő egy hete. Úgy érzem, a felkészülés kezdete óta folyamatosan egyre jobb formába lendül a csapat, és abban bízom, hogy ennek a Puskás Akadémia elleni bajnokin győzelem lesz az eredménye.

 

Nem maradtak meccsterhelés nélkül a fehérváriak, a keretet kettéosztva egymás ellen viaskodtak a hét utolsó napján. A pirosak és a fehérek csatáján már szóhoz jutott a sérüléséből felépült Ruben Pinto, valamint a két új igazolás, Peter Zulj és Bohdan Lednev is. A meccset Kodro mesternégyesével, illetve Nikolics tizenegyesével a pirosak nyerték 4-1-re.

 

A Mol Fehérvár középpályása, Szendrei Norbert szerint semmiből nem szenvedtek hiányt az edzések során, keményen dolgoztak, s viccelődéssel színesítették a hangulatot, felkészülten várják a január 30-i, Puskás Akadémia FC elleni rajtot.

 

– Szeretném végre megszerezni az első gólomat a Vidiben. Már ősszel is törekedtem rá, de sajnos nem sikerült betalálnom. Célom, hogy minél több gólpasszal szolgáljam ki a csatárokat, az pedig alapkövetelmény, hogy minél több mérkőzést nyerjünk meg. Ehhez az kell, hogy ne legyen olyan ingadozó a teljesítményünk, mint volt a bajnokság első felében – mondta Szendrei Norbert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában