Eredményesnek kell lennünk!

2022.01.17. 18:48

A Vidi védője újra válogatott lenne

A Mol Fehérvár FC szélső védője, Hangya Szilveszter reméli, hogy már elkerülik a sérülések, s a Vidi eredményesen zárja a szezont. Hangya a válogatottságról sem mondott le.

Ferencz Balázs

Forrás: Török Attila / Nemzeti Sport

2018 óta tagja a Mol Fehérvár FC együttesének Hangya Szilveszter. A szélső védő érzelemgazdag időszakot él meg a fehérváriak kötelékében, hiszen sokat bajlódott különféle sérülésekkel is. Mikor egészséges volt, rendre visszaverekedte magát a kezdőbe, mint ahogy azt az ősszel is tette hosszúranyúlt sérüléséből felépülve.

A január eleje óta tartó téli felkészülést is végigdolgozta, szombaton, a Sturm Graz ellen 30 percet töltött pályán.

– Szlovéniában jobbak voltunk a Sturmnál, tavaly kikaptunk tőlük, akkor ők voltak erősebb formában – vélekedett Hangya Szilveszter. – Sokat fejlődtünk az utóbbi időben, végig kontrolláltuk a mérkőzést, sőt, szerintem tőbb gólt is lőhettünk volna még.

A Vidi 2-0-ra verte az osztrák Bundesliga második helyén telelő Sturm Grazot, a Vidi játékáról az osztrák sajtó is elismerően írt.

– Tudjuk, hogy a felkészülési mérkőzésekből messzemenő következtetéseket nem lehet levonni, de ha ilyen koncentráltan tudunk pályára lépni a bajnokikon is, és a játék is hasonlóan nézi ki, eredményesek lehetünk az előttünk álló  félszezonban. Nem szabad elbízni magunkat, a Sturm elleni produkció azonban jó kiindulópont lehet számunkra.

Hangyát nem zavarja, hogy a csapat nem utazott el Spanyolországba, szerinte itthon is megfelelő munkát tudnak végezni.

– Ez volt a helyes döntés, a klub és a stáb részéről. A vírus keresztbe húzhatja a számításokat. Bonyolult helyzet lett volna, ha valakinek ott kell maradnia... Itthon is szuperek a körülmények, fel tudunk készülni a tavaszi szezonra.

Melyben mindenképp előre kíván lépni a tabellán jelenleg negyedik Vidi.

– Elvárt minimum a második hely, s még az első helyért is csatában lehetünk, de a realitás az, hogy az ezüstérmet célozzuk meg. Ugyanakkor szeretnénk megnyerni a kupát, ez nyílt titok – jelentette ki a 28 éves szélső védő, aki bírja a versenyhelyzetet, minden sérülése után visszajátszotta magát a csapatba.

– Az őszi idény vége felé én játszottam, jól is ment, meglátjuk, mit hoz a tavasz. De nekem az a fontos, hogy a csapat legyen eredményes. De nem bánnám, ha sok időt tölthetnék a pályán, mert szeretnék visszakerülni a válogatottba, Sérülés miatt lemaradtam az Európa-bajnokságról, lassan ugyan, de ezt már sikerült feldolgoznom. A címeres mez azonban állandóan hiányzik.

Ha vasárnap 13 óráig felépül, Hangya Szilveszter is pályára léphet a piros-kékek utolsó edzőmeccsén, amit a Gyirmót ellen vívnak. Január 30-án már bajnokin vendégeskedik a Vidi Felcsúton.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában