Frissen Fejérből

2022.01.18. 10:00

A két sárosdi szkanderes februárban Csehországban is bizonyíthat az Európa-kupán

A Sárosdi Animal SE szkanderesei, Barzsó Henrietta és Verbóczki Luca nagyszerűen indították el a 2022-es évet, az országos bajnokságon mindketten két arany­éremmel zártak.

Beke Zsombor

Verbóczki Luca (szemben) jobb és bal kézzel sem talált legyőzőre

Forrás: Sárosdi Animal SE

Mindkét versenyző eredményes évet tudhat maga mögött, hiszen 2021 legrangosabb nemzetközi megmérettetésén, a litvániai Európa-bajnokságon éremmel tértek haza. Verbóczki Luca a juniorok között nem talált legyőzőre se jobb, se bal kézzel, míg Barzsó Henrietta két ezüstérmet szerzett a felnőttek mezőnyében. 

– Az Eb-t is beleszámítva ez volt az eddigi legeredményesebb évem – mondta lapunknak Barzsó. – Sajnálom, hogy a világbajnokságra végül nem jutottunk ki, mert kíváncsi lettem volna, hogy milyen teljesítményt tudnék ott nyújtani, de összességében elégedett vagyok 2021-gyel. 2012 óta minden évben megnyertem a nemzeti döntőt, ez tavaly sem volt másképp, a két Európa-bajnoki ezüst mellett pedig számos érmet tudtam gyűjteni a hazai és a nemzetközi mezőnyben is. 

A sárosdi különítmény: Kovács Péter, Barzsó István, Verbóczki Luca, Barzsó Henrietta, Szabó Krisztián

Forrás: Sárosdi Animal SE

– Jó évem volt a 2021-es, az eredményekkel elégedett vagyok – nyilatkozta Verbócz­ki, majd hozzátette, hiányérzete egyedül a Covid miatt elmaradt események miatt van. – Sajnáltam, hogy néhány verseny mellett elmaradt a világbajnokság is, de ezen kívül jó és eredményes évet tudhatok magam mögött. Remélem, idén már minden nagyobb versenyt megrendeznek majd. 

A két tehetséges szkanderes nem sokat vacakolt januárban, a múlt hétvégén máris a szolnoki országos bajnokságon mérettették meg magukat. Nem is akárhogy, a két sárosdi szkanderes egyaránt duplázott. 

– Örülök, hogy elindult az év a versenyzés szempontjából is. Ünnepek alatt a pihenésé volt a szerep, de utána elkezdődött a felkészülés, beleadtam mindent. A felnőttek között bal kézzel –65 kilogrammban, jobbal +65 kilogrammban nyertem aranyérmet – mondta Verbóczki Luca. 

– Nagyon jó formában éreztem magam az országos bajnokságon, bár a jobb kezem még mindig sérült, de sikerült –65 kilogrammban arany­érmet szereznem vele. Bal kézzel nehézsúlyban állhattam fel a dobogó legfelső fokára – tekintett vissza Barzsó. 

A két sárosdi szkanderes folytatja a kemény munkát, hiszen februárban Csehországban rendezik meg majd az Európa-kupát. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában