Frissen Fejérből

2022.01.19. 12:19

A hétvégén Székesfehérvár ad otthont EXIM Magyar Kupa Final Fournak

Zajlik az élet a Hydro Fehérvár AV19 jégkorongcsapatánál. Míg a keret egy része a hétvégi Magyar Kupa négyes döntő előtt még a karanténját tölti, addig a klub bejelentette, hogy távozik az együttestől Szabó Bence.

Beke Zsombor

Forrás: Fehér Gábor/Fejér Megyei Hírlap

Nincs könnyű helyzetben a Volán, hiszen koronavírus-fertőzés miatt az idei évben már másodjára van kényszerpihenőn a gárda. Év elején a hátvéd sort tépázta meg a COVID, ezúttal a támadók lettek a soron. A karanténok miatt a Fehérvár mindössze két ICEHL-mérkőzést tudott csak lejátszani 2022-ben, legutóbb pénteken lépett jégre a gárda, de a vasárnapi és a keddi találkozó már ismét elmaradt. Az újabb pozitív esetek a lehető legrosszabbkor következtek be, hiszen a hétvégén Székesfehérvár ad otthont EXIM Magyar Kupa Final Fournak. Az érintett játékosok szerencsére tünetmentesek, a hatályos járványügyi szabályozások szerint pedig negatív teszteredménnyel csütörtökön mindenki elhagyhatja a karantént. A klub közleménye kihangsúlyozza, hogy a Fehérvár AV19 SC számára a játékosok egészsége a legfontosabb, így természetesen az edzések megkezdése előtt mindenkire egy alapos orvosi vizsgálat vár, így nagyobb létszámú tréninget leghamarabb csak pénteken tarthat először a Kevin Constantine vezette szakmai stáb.

Végleges keretről azonban majd csak a MK-hétvége előtti, az összes játékost és a szakmai stábot érintő tesztelések után lehet beszélni. Egy biztos, a Titánokból való nagyarányú feltöltés ebben az esetben nem lehet opció, mivel Anatoli Bogdanov gárdája a kupa korábbi szakaszában részt vett a küzdelmekben, így akik akkor jégre léptek, ők nem játszhatnak a szombaton kezdődő négyes döntőn.

Szintén nem lesz ott a csapattal az elmúlt időszakban kevés játéklehetőséget kapó Szabó Bence. A saját nevelésű hátvéd még a 2015/2016-os idényben mutatkozott be a MOL Ligás együttesben, majd a következő szezonban az osztrák központú bajnokságban is debütált, ahol a legtöbbször az elmúlt két idényben lépett jégre. A 2019/2020-as kiírásban 27, míg a tavalyi szezonban 39 alkalommal öltötte magára a Hydro Fehérvár AV19 mezét. Az idei évadban 17 alkalommal bizonyíthatott. Szabó a francia elsőosztályú Chamonix-nál folytatja a pályafutását, a fehérvári nevelésű játékos új csapata a 12 csapatos bajnokság 9. helyén áll, de a gárda számára nincs elérhetetlen távolságban a rájátszást jelentő 8. hely, csupán hat pont a hátrány.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában