Frissen Fejérből

2022.01.31. 16:18

A fehérváriak huszáros hajrával arattak győzelmet

Bravúros győzelmet aratott Szolnokon az Alba kosárcsapata. Megragadták a kínálkozó lehetőséget.

Horog László

Forrás: Horog László/Fejér Megyei Újság

A hazaiak elléptek tíz ponttal, azonban innen is volt visszaút, a fehérváriak huszáros hajrával, valamint Jonathan Stark nagyszerű játékával 74-71-es győzelmet arattak.

A hazai szakvezető, Gasper Potocnik szerint volt esélyük, hogy lezárják a meccset, de nem éltek vele.

- Számítottunk arra, hogy keményen, agresszívan kezd a Fehérvár. Erre nem reagáltunk jól az elején, aztán a második félidőben tudtunk javítani. Megteremtettük a helyzetet, hogy megtörjük őket és lezárjuk a meccset, de néhány rossz döntésnek köszönhetően a fehérváriak visszajöttek. Sokszor hagytunk nekik második esélyt, tizenhat támadó lepattanójuk megbosszulta magát. Erről sokat beszéltünk a felkészülés során, de sajnos nem tudtuk végrehajtani a feladatot. Ez az egyik fő oka, hogy alulmaradtunk.

Matthias Zollner, a fehérváriak trénere azért tartja különösen értékesnek a sikert, mert kevés játékost tudtak nevezni betegség és sérülés miatt. „Nem volt könnyű dolgunk, csak kilenc emberrel tudunk készülni és pályára lépni. Megoldottuk a feladatot, megragadtunk a kínálkozó esélyt, Stark extrát nyújtott, előlépett vezérré. Az Olajnak a legjobbakat kívánom, olyan érzésem van, hogy hamarosan újra találkozunk.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában